Mam na oku fiata tipo rocznik 2017 lub wyżej. Niestety podobno ten model zjada bardzo dużo oleju, częstsze dolewki to dla mnie nie jakiś wielki problem ale obawiam się że wraz z przebiegiem problem może narastać, ponieważ spotkałem się z bardzo różnymi wartościami spalania oleju nawet do 1litra na 1000 km.
Czy mimo tego problemu warto kupić ten samochód ? Jakie macie z tym doświadczenia ? Czy rzeczywiście aż takie jest zużycie w egzemplarzach z wyższym przebiegiem.
Jest jeszcze problem szybkiego wypalania gniazd zaworów pytanie czy ten problem występuje wyłącznie w fiatach tipo z LPG ?
A czemu nie z T-jetem? Ten silnik jest prosty jak cep mimo turbo i w zasadzie nie ma wad oprócz trochę wyższego spalania ale przyjmuje LPG i nawet fabrycznie miał chyba LPG w tipo
Z T-jetem jakby się trafił to bym wolał, ale ogólnie drożej chodzą. A czy te T-jety biorą mniej oleju ? To jest właściwie mój główny problem do tego samochodu. Biorąc pod uwagę jeszcze to że nie ma kontrolki poziomu oleju to jest to dosyć problematyczne.
Samochód z otwartym dachem - czy cabrio sprawdza się na co dzień Kabriolet niemal zawsze kojarzy się z wakacjami, ciepłym wieczorem i drogą wzdłuż wybrzeża. To obraz atrakcyjny, ale niepełny – bo auto kupuje się nie tylko na dwa miesiące w roku. Pojawia się więc uzasadnione pytanie: ...
Układ wydechowy o zmiennej długości – 1989 rok Układ wydechowy o zmiennej długości to domena samochodów sportowych i aut o wysokich osiągach, choć zdarza się, że pojawia się on w sedanach, w których klekot Diesla nie licuje ze sportowym wizerunkiem producenta. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.