Ford Fiesta V 1.25 wyciek paliwa

10 Maj 2026, 18:02

Witam idąc do samochodu zacząłem czuć zapach benzyny. Zaglądam pod auto, a tam czarna plama. Miejsce tam gdzie mam bak, więc chyba benzyna. Plama powstała po 2,5h postoju. Kapie po jednej kropelce, nie z tego przewodu co widać na zdjęciu tylko trochę przed. Czy to coś poważnego ? Dodam, że dzień wcześniej tankowałem do pełna, tak że kilka razy odbijał pistolet.
Bialas55
Początkujący

Zdjęcia: 18

11 Maj 2026, 07:59

Bialas55 napisał(a):Czy to coś poważnego ?

W przypadku kapiącej benzyny spod auta Twoje pytanie jest :cry:
Masz do wymiany bak albo rurę wlewu paliwa.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

11 Maj 2026, 15:37

szybki napisał(a):
Bialas55 napisał(a):Czy to coś poważnego ?

W przypadku kapiącej benzyny spod auta Twoje pytanie jest :cry:
Masz do wymiany bak albo rurę wlewu paliwa.

Wygląda na to, że powodem było zatankowanie pod sam korek, dobijając pistoletem kilka razy. Rano przed wyjazdem do pracy żadnej plamy, nic nie kapie. Tak samo przy wyjeździe z pracy. Ale trzeba to będzie sprawdzić w warsztacie.
Bialas55
Początkujący

13 Maj 2026, 06:53

Nie powinno nic przeciekać nawet jak zatankujesz pod korek. Jednak w tym przypadku sugeruję sprawdzić rurę między wlewem paliwa a bakiem bo pewnie gdzieś przerdzewiała i dlatego przy zatankowaniu pod korek miałeś taki wyciek.
Moskito
Początkujący

Zdjęcia: 17

13 Maj 2026, 17:31

Jestem po szybkiej wizycie w warsztacie. Do wymiany rura wlewu paliwa.
Bialas55
Początkujący

15 Maj 2026, 16:18

No to jeszcze mi powiedzcie, czy dobrze zamówiłem, bo ja widzę różnicę tam gdzie zaznaczyłem.
url=https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/bialas55-a2016/wlewww-p40553.htm]Ford Fiesta V 1.25 wyciek paliwa[/url]
Bialas55
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Używany samochód z salonu – czy warto?
    Zakup samochodu to jedna z najważniejszych decyzji finansowych, jakie podejmujemy. Wiele osób zastanawia się, czy lepiej wybrać nowy pojazd prosto z salonu, czy może skorzystać z oferty używanych samochodów ...
    Polak w czołówce Toyota Gazoo Racing Trophy
    Maciej Dreszer zajmuje piąte miejsce w Toyota Gazoo Racing Trophy na półmetku sezonu. W wyjątkowym pucharze dla kierowców wyścigowych i rajdowych Toyot GT86 pula nagród wynosi 80 tys. euro. Toyota od ...