Ford fokus warto?

02 Mar 2010, 17:25

jakie silniki sa dobra jak z blachą albo jakies inne dobre autko w tych pieniądzach
Saper
Nowicjusz

Miejscowość: oborniki

02 Mar 2010, 18:00

Do 13tys mozesz spokojnie brać Focusa,jesli trafisz na zadbany model to nie bedziesz mial problemow z rudą.Co do silników to 1.6 16V 101km,1.8TDDi 90km i 1.8TDCI 115km.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Mar 2010, 18:28

barol91 napisał(a):Do 13tys mozesz spokojnie brać Focusa,jesli trafisz na zadbany model to nie bedziesz mial problemow z rudą.Co do silników to 1.6 16V 101km,1.8TDDi 90km i 1.8TDCI 115km.

Oj glupoty gadasz. jezeli w focusie za 13k pln nie ma rdzy to znaczy ze zostala juz usunieta. w mojej lakierni przewija sie mnostwo pordzewialych focusow, czesto od pierwszych wlascicieli i z malym jak na 8-10 letnie auto przebiegami, garazowane( :!: )
Niemniej auto niezle
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

02 Mar 2010, 19:22

Warto zastanowić się nad Focusem. Silniki wszystkie są dobre, tylko kwestia wyboru jaki potrzebujesz. :idea:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

02 Mar 2010, 21:35

JerzyB333 napisał(a):Oj glupoty gadasz. jezeli w focusie za 13k pln nie ma rdzy to znaczy ze zostala juz usunieta. w mojej lakierni przewija sie mnostwo pordzewialych focusow, czesto od pierwszych wlascicieli i z malym jak na 8-10 letnie auto przebiegami, garazowane( :!: )
Niemniej auto niezle

no ja doskonale wiem że Focusy gniją ale na szczęście są to niewielkie wypryski i mają charakter estetyczny ale tanim kosztem można go doprowadzić do stanu idealnego i sie nim cieszyć.Olbrzymią zaleta Focusa jest atrakcyjny stosunek między ceną a oferowaną jakościa i jeśli ktoś z racji posiadania rodziny lub ograniczonego budżetu nie moze pozwolić sobie na auto typowo sportowe to Focus jest solidna alternatywą.I na koniec warto poszukać zadbanych benzynówek 1.6 16V,są oszczędne,trwałe i wystarczająco dynamiczne i jeszcze podobno żaden z silników nie lubi gazu.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak producenci zarabiają na częściach
    Bezawaryjność? To dla producenta bankructwo. Dlatego producenci robią wszystko, żeby części, które psują się często lub są konieczne do wymiany po danym przebiegu, połączyć z częsciami drogimi, któe psują się rzadko albo ...