Geometria kół - dokument potwierdzający

19 Lut 2015, 13:25

Cześć

Jako, że na forum jestem pierwszy raz - witam Was.

Mam pewien problem. Pierwszy raz robiłem geometrie kół w Polonez 1.6.
Oczywiście nie dostałem paragonu - standard krakowski ale okey.
Dostałem za to wydruk całej operacji - czyli to co było nie tak i co zostało naprawione w geometrii.
Na dokumencie są dane firmy ale moich nie ma oprócz - "polonez caro, 1993-". Jest data i godzina usługi. Mechanik powiedział że muszę to ze sobą wozić (mieć przy sobie).
Czy na takim dokumencie nie jest obowiązek wpisania (przez mechanika) numerów auta itp ? jest do tego pole ale jest puste.. tak jak i nr klienta świeci pustką.

Proszę o nie pisanie "idź po paragon itp" - chodzi mi raczej o wyciąg operacji na aucie. Geometria była komputerowa.

Z góry dzięki za pomoc.
Artur

Zdjęcie
Coroon
Nowicjusz

Auto: Polonez
Silnik: 1.6

21 Lut 2015, 12:13

Coroon napisał(a):Oczywiście nie dostałem paragonu - standard krakowski ale okey.
Standart standartem ale takie rzeczy uzgadniam z klientem przed przystapieniem do pomiaru i regulacji geometrii:
1/czy ma byc bez paragonu/widomo cena nizsza/
2/czy ma byc paragon lub f-ra/cena w góre-wiadomo VAT/.. :(
Coroon napisał(a):Dostałem za to wydruk całej operacji - czyli to co było nie tak i co zostało naprawione w geometrii.
Standart.. :!:
Coroon napisał(a):Na dokumencie są dane firmy ale moich nie ma oprócz - "polonez caro, 1993-". Jest data i godzina usługi
Coroon napisał(a):Czy na takim dokumencie nie jest obowiązek wpisania (przez mechanika) numerów auta itp
Nie wyobrazam sobie wydruku bez danych samochodu-oczywiscie mam na mysli nr.rej. ... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

21 Lut 2015, 12:20

Dzięki wielkie za odpowiedz.

Czyli powinienem do nich podjechac i wymusic podpisanie danych auta + podpis pracownika, ktory dokonal pomiarów?
tzn na co moge sie powolac. Jak dobrze pamietam mechanik powiedzial mi ze to jest ot taki dokument dla nich ze nastepnym razem beda wiedzieli jaki jest dobry schemat pomiaru dla tego auta (czy dobrze mi sie nim jezdzi na takich ustawieniach).

Wiem ze to bardzo proste ale odnosnie mechaniki jestem troche zielony.

Artur
Coroon
Nowicjusz

22 Lut 2015, 20:13

Coroon napisał(a):Czyli powinienem do nich podjechac i wymusic podpisanie danych auta + podpis pracownika, ktory dokonal pomiarów?
tzn na co moge sie powolac.
Mozesz zagrać z innej"beczki"....Podjedz do nich i poproś o wydruk pomiaru geometrii Twojego samochodu.Ten który dostałes od nich gdzies Ci zaginął a chcesz takowy miec bo wszelkie naprawy itp.zbierasz w dokumentacji samochodu i jest Ci niezbędny.Ciekawe co powiedzą-a jak wydrukują nowy/moze data wykonania czynności ma znaczenie/to upieraj się przy tym zeby wpisali nr.rej.pojazdu i ktoś niechzłozy "autograf".. :wink:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

23 Lut 2015, 18:58

Czyli serwis POWINIEN posiada kopie tak?
Jesli tak to bardzo dobry pomysl poddales.
Jak tylko bede w tamtych okolicach to zrobie tak jak napisałeś :).
Napisze tutaj jaka byla reakcja.
CHoć wolalbym obrac strategie podjechania i poproszenia o dopisanie danych auta + podpis serwisanta - nie lepszy pomysl?
Coroon
Nowicjusz

24 Lut 2015, 15:14

Coroon napisał(a):CHoć wolalbym obrac strategie podjechania i poproszenia o dopisanie danych auta + podpis serwisanta - nie lepszy pomysl?
Jak zrobisz to myślę ze juz twoja sprawa... :wink:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GR Supra
    Nowa Supra to nadal wygodne i dobrze wyposażone tylnonapędowe coupé z turbodoładowanym silnikiem R6 pod maską. W przypadku nowego modelu za napęd służy 340-konna jednostka 3.0 z turbiną twin-scroll. Taki zestaw wytwarza ...