REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Raziel11 napisał(a):cala reszta to tylko wynik zaniedbań i ściągania szrotu z Niemiec.
Raziel11 napisał(a):Te które biorą olej i które znam to mają po 700tys i mają juz po prostu prawo brać z powodu naturalnego zużycia
Tymczasem u mnie przy przebiegu prawie 300k wsiadam i robię trasę wawa-walbrzych-wawa z butem w podłodze i poziom na bagnecie niezmienny.

Raziel11 napisał(a):Te które biorą olej i które znam to mają po 700tys i mają juz po prostu prawo brać z powodu naturalnego zużycia
Tymczasem u mnie przy przebiegu prawie 300k wsiadam i robię trasę wawa-walbrzych-wawa z butem w podłodze i poziom na bagnecie niezmienny.

Sopelek napisał(a):Jak tak się sięgnie pamięcią to jak te motory były nowe lub prawie nowe (1,6) nikt nie pisał o braniu oleju, teraz po iluś latach i ogromnych przebiegach nagle są awaryjne i biorą olej.

sisinho17 napisał(a):A co do tsi to tu już bym poszedł inaczej, wszystkie samochody z bezpośrednim wtryskiem mają swoje bolączki (włącznie z hybrydami Toyoty).

sisinho17 napisał(a):To nie jest rzeczy dyskwalifikująca samochód, ale nie wybielajmy go bo po prostu nie przystoi .
Raczej pokazywałem że Toyota wcale taka "niezawodna" nie jest i że sa wersje i jednostki z poważnymi usterkami, które potrafią uderzyć po kieszeni. Ale tak wiem..na tym forum tylko vagi piją olej, mają wady, problemy i tylko te auta się naprawiaszybki napisał(a):Kolego a czy Ty czasami wymianę silnika porównywałes do wymiany valvematica ?

Sopelek napisał(a):Oczywiście to może po prostu ustalmy że w vagu wszystko co ma pod maską mpi/fsi/tsi/tfsi to śmietniki, awaryjne jednostk i zostaje tylko ropa
Sopelek napisał(a):Raczej pokazywałem że Toyota wcale taka "niezawodna" nie jest i że sa wersje i jednostki z poważnymi usterkami, które potrafią uderzyć po kieszeni. Ale tak wiem..na tym forum tylko vagi piją olej, mają wady, problemy i tylko te auta się naprawia

szybki napisał(a): Jak tak samo orientujesz się w vagach to sorki ale zajmij się czym innym.

sisinho17 napisał(a):Komuś może sie wydawać, ze nie pije bo robi 8kkm rocznie, z predkosciami max 120km/h i zanim zauwazy wyraźny spadek to wymienia olej, proste.

szybki napisał(a):a co tu mamy ?!!

Sopelek napisał(a):No właśnie co tu mamy? wchodzi user i podaje że u niego nie bierze oleju, nie ma checków itd to opowieści że powiela historie Januszy, ale jak Toyotka np ma realny problem z valvematic (inny temat na forum) o którym ludzie piszą na forach, na auto-cetrum itd to trywializowanie i opowieści że ktoś się nie zna, bo to Toyota jednak nie vag