Honda Civic 1994 1.3 gaznik 2 problemy:/

19 Sty 2008, 00:03

W sumie to raccja;] ale jeszcze nie włożyłem w nie tyle kasy żeby się zacząć zastanawiać;] a narazie chce zrobić je na cacy:) więc może jakieś podpowiedzi o co chodzi z tą temperaturą;/ bo jak narazie podnosi się i spada i tak w kółko;/ w odstępach paru minut;/
zawada_666
Nowicjusz

• 19 Sty 2008, 13:14

Najprawdopodobnie będzie to wina czujnika lub przepustnicy.Najlepiej prześledź posty na forum. Napewno znajdziesz odpowiedź
    Badbit
    Początkujący

27 Sty 2008, 03:15

Stwierdziłem że doprowadze tą "hulajnoge" do ładu:D dlatego kolejne moje pytanie:P jak doprowadzić zegarek pokładowy do użyteczności;/ ponieważ włącza się tylko przy włączeniu zapłonu;/
    zawada_666
    Nowicjusz

27 Sty 2008, 22:57

ktokolwiek...
    zawada_666
    Nowicjusz

28 Sty 2008, 08:56

Co do czujnika temperatury - sprawdz połączenia elektryczne - być może jest zaśniedziały lub luźny przewód przy konektorku czujnika.
    Co do czasomierza - jak chcesz,żeby świecił ci się cały czas,to musisz zmienić mu zasilanie.Obecnie prawdopodobnie napięcie na czasomierzu pojawia sie dopiero pp przekręceniu stacyjki.A ty musisz zasilanie wziąść z pominięciem stacyjki.Czyli jak to się mówi - prosto z akumulatora.Nie wiem tylko,po co ci to jest potrzebne?Podczas wyłączonego silnika,jak nie ma cię w samochodzie,to zegar nie musi być widoczny.A jak się świeci cały czas,to pobiera prąd z akumulatora.Niewiele w sumie,ale pobiera.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

28 Sty 2008, 17:24

ok sprawdze to podłączenie czujnika:) ale z tym zegarkiem to chodzi o to że kiedy przekręcam stacyjke to on się dopiero uaktywnia tzn nie trzyma godziny;/ zawsze kiedy włączam zapłon jest 1:00... i nawet nie ma sensu ustawiania zegarka bo kiedy wyłącze i włącze ponownie znów będzie 1:00;/
    zawada_666
    Nowicjusz

29 Sty 2008, 14:47

Tak więc musisz zrobic jak ci pisałem - ktos prawdopodobnie coś przy tym grzebał i źle go podłączył.Myślałem,że chodzi ci o podświetlenie tego zegarka.Musisz poszukac przewód,który zasila ten zegarek i podłączyć go z akumulatora tak,żeby po wyłączeniu zapłonu było na nim napięcie.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

29 Sty 2008, 15:26