Problemy związane z gazem wyglądają następująco. Prawie zawsze
tuz po odpaleniu silnika (nawet po krótkiej przerwie 15/20 min), przy ruszaniu samochód jakby nie mial mocy, delikatne bujanie tył przód, przy tym samym dodaniu gazu, w momencie gdy minie już 30 sek/1 min i dioda przy gazie przestanie migać jedzie normalnie.
Dodatkowo, zdarza się, że silnik prawie zupełnie traci moc w trakcie jazdy, zwłaszcza przy mocniejszym dodaniu gazu na niższych biegach, na przykład w jednym przypadku po ruszeniu ze świateł pod górkę, gdy kiedy był na trzecim biegu mocniej dodałem gazu, samochód w ogóle nie przyspieszał, zaświecił się check engine i dopiero kiedy odpuściłem, byłem w stanie delikatnie i powoli przyspieszać.
Kolejny raz, na płaskim, przy ruszaniu ze świateł, silnik nie chciał przekroczyć 1,5 tyś obrotów i 15km/h, dopiero przy przełączeniu na benzynę pojechał normalnie.
Zauważyłem że te problemy są częstsze i bardziej intensywne im mniej gazu jest w butli.
Pytanie, czy wiecie gdzie w okolicach Krakowa jest ktoś kto zajmuje sie instalacjami Vialla, bo już chwile szukam i każdy mówi, że tego nie robi.