Instalacja gazowa Vialle - gdzie serwisować w okolicach Krakowa

11 Mar 2026, 13:00

Problemy związane z gazem wyglądają następująco. Prawie zawsze tuz po odpaleniu silnika (nawet po krótkiej przerwie 15/20 min), przy ruszaniu samochód jakby nie mial mocy, delikatne bujanie tył przód, przy tym samym dodaniu gazu, w momencie gdy minie już 30 sek/1 min i dioda przy gazie przestanie migać jedzie normalnie.
Dodatkowo, zdarza się, że silnik prawie zupełnie traci moc w trakcie jazdy, zwłaszcza przy mocniejszym dodaniu gazu na niższych biegach, na przykład w jednym przypadku po ruszeniu ze świateł pod górkę, gdy kiedy był na trzecim biegu mocniej dodałem gazu, samochód w ogóle nie przyspieszał, zaświecił się check engine i dopiero kiedy odpuściłem, byłem w stanie delikatnie i powoli przyspieszać.
Kolejny raz, na płaskim, przy ruszaniu ze świateł, silnik nie chciał przekroczyć 1,5 tyś obrotów i 15km/h, dopiero przy przełączeniu na benzynę pojechał normalnie.
Zauważyłem że te problemy są częstsze i bardziej intensywne im mniej gazu jest w butli.

Pytanie, czy wiecie gdzie w okolicach Krakowa jest ktoś kto zajmuje sie instalacjami Vialla, bo już chwile szukam i każdy mówi, że tego nie robi.
malina00
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ściągnąć samochód z USA? Poradnik krok po kroku
    Marzenie o amerykańskim klasyku lub nowoczesnym SUV-ie w atrakcyjnej cenie jest dziś łatwiejsze do zrealizowania niż kiedykolwiek wcześniej. Rynek amerykański kusi ogromnym wyborem modeli, bogatym wyposażeniem oraz przejrzystą ...
    Jak uczyć dzieci bezpieczeństwa na drogach?
    Aby skutecznie uczyć dzieci w wieku od 4 do 12 lat odpowiedniego zachowania w zakresie bezpieczeństwa ruchu, trzeba wiedzieć o ograniczeniach związanych z wiekiem oraz o tym, że nikt nie zrobi tego tak skutecznie jak rodzice ...