Jak długo czeka się na właściwy dowód rejestracyjny?

24 Wrz 2024, 16:57

Cześć,
niemalże równo miesiąc temu zarejestrowałem swój pierwszy pojazd. Dokładnie miało to miejsce 26 sierpnia. Do dzisiaj nie dostałem żadnego smsa o tym, że dokument jest do odbioru, a wg. info-car.pl najnowszy status to to, że dokument został zamówiony. Z tego co czytałem, to dowody rejestracyjne można było odebrać zazwyczaj po tygodniu, natomiast mój tymczasowy traci ważność końcem tygodnia. Myślicie, że te statusy są wiarygodne, i tak naprawdę mam już dowód gotowy do odbioru w urzędzie?
mkajak
Nowicjusz

24 Wrz 2024, 18:33

Moim zdaniem powinieneś już mieć dowód do odbioru. Zadzwoń do WK i dowiedz się jak wygląda twoja sprawa.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

30 Wrz 2024, 12:14

miałem wymieniane dowody w 2 autach w tym samym urzędzie, dla jednego przyszedł sms wszystko super jak należy, w drugim przypadku echo gdybym nie pojechał osobiście zapytać to pewnie nigdy by mnie nikt nie poinformował ze dowód jest do odbioru
mati23
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy agresja na drodze może być zaraźliwa?
    Nieprzyjemne gesty, nadmierne używanie klaksonu, zajeżdżanie innym drogi czy naciskanie na innych kierowców przez jazdę zbyt blisko – to wszystko nie tylko stwarza zagrożenie i brak szacunku, ale może również ...
    Kierowco, nie bądź drogowym recydywistą
    Ryzykowne zachowania użytkowników dróg mają negatywny wpływ na bezpieczeństwo ruchu drogowego i powodują wypadki ze skutkiem śmiertelnym. Jednak wciąż się zdarzają, często świadomie popełniane wielokrotnie. ...