Jak jest z wideorejestratorami - czy wzywają?

02 Cze 2018, 11:26

Mam do Was pytanie:
Jak jest w videorejestratorami. Czy kiedy nieoznakowany radiowóz jest przy popełnieniu wykroczenia - zatrzymują od razu czy mogą kręcić a później wzywać?
Dokładniej - jechałem za większym samochodem, po na wysepce stał nieoznakowany radiowóz z wideorejestratorem (miał włączone sygnały świetlne, ale w danej chwili nikogo nie kontrolowali). Przez chwilkę sie na nich zagapiłem i zorientowałem się że samochód przed mną przejechał na pomarańczowym a mnie złapało czerwone. <Tak, wiem, dałem ciała - nie krzyczcie na mnie...>
Już szukałem sobie miejsca gdzie się będę musiał zatrzymać, jednak nie ruszyli. Pojechałem więc dalej a oni po kilkunastu (może ciut dłużej) sekundach odjechali z zatoczki i zawrócili.

Czy oczekiwać zaproszenia na komendę? Jakie są praktyki?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
armand10
Obserwowany

Auto: Seat leon

07 Cze 2018, 13:13

Jeżeli stali tak że kamera obejmowała całe skrzyżowanie i nagrali jak przejeżdżasz na czerwonym to oczywiście możesz później dostać taki mandat. Nie muszą Cię gonić.

Przypuszczam jednak, że złapali kogoś wcześniej i stąd włączone koguty bo stali pewnie w miejscu do tego niedozwolonym, a na sygnałach mogą tak legalnie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pomysłowe rozwiązania Toyoty
    "Today, Tomorrow, Toyota" – dziś, jutro, Toyota. Hasło reklamowe Toyoty z lat 90. wskazuje na nieprzeciętną trwałość samochodów tej marki, ale jednocześnie podkreśla koncentrację Toyoty na budowaniu przyszłości ...