Jaką membranę odmy kupić?

12 Sty 2025, 11:41

Dzień dobry,
Temat membrany odmy w oplu widzę że się pojawił na forum. U mnie ten sam problem, muszę kupić membranę ale pytanie jaką? Podobno ma być brązowa a nie pomarańczowa, na allegro widzę różne ale niektórzy ludzie piszą że nie pasują. Ceny od 10 zł do 60 zł, więc pytanie co kupić. Zauważyłem też że są modele dopasowane do mojego auta a różnią się średnicą o 1 mm np.

Ktoś kupował jakąś konkretną i może polecić markę, konkretny produkt? Mój opel to astra h sedan (A04) 1.6 (L69) Z 16 XER 116 (85).

Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
Krzyszto000
Nowicjusz

• 12 Sty 2025, 16:02

Membranę będziesz sam wymieniać ?
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

13 Sty 2025, 14:39

Nie sam, ale kupuję membranę sam. Dlatego chciałem się poradzić.
    Krzyszto000
    Nowicjusz

13 Sty 2025, 18:57

Krzyszto000 napisał(a):Nie sam, ale kupuję membranę sam.
    Dziwny układ
    Jeśli są tam jakieś różnice w średnicy tak jak piszesz to co tutaj wskazywać co kupić ? Wy macie pokrywę zaworów nie my . Zresztą przed rozebraniem sami nie macie tej wiedzy . Więc ....? Ten co będzie wymieniać niech najpierw to rozbierze bo może się okazać że podczas operacji zatrzaski się pourywają ......a wtedy membrana to za mało
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autocasco dla motocykla - o czym pamiętać
      Jazda motocyklem kojarzy się z radością i przyjemnością, jednak nie można zapominać o potencjalnych ryzykach i nieprzewidzianych sytuacjach, jakie się z nią wiążą. Aby finansowo zabezpieczyć się przed ich skutkami, warto ...
      Spiesz się powoli - jedź płynnie
      Nawet trzech na czterech polskich kierowców przekracza dozwoloną prędkość w terenie zabudowanym. W ten sposób narażają na niebezpieczeństwo siebie i innych uczestników ruchu. Dlaczego w mieście lepiej ...