Jakie auto kupić do 50k?

18 Gru 2025, 04:23

Witam,na wstępie zaznacze,że mam 22lata i jestem laikiem jeśli chodzi o auta,czyli rzecz ujmując zwykłym użytkownikiem samochodu.
Szczerze brak mi pomysłów jakie auto kupić aby później nie żałować.Wiadomo nie da się w pełni uniknąć jakichś min ze strony sprzedających auta aby było super hiper sprawne,ale szukam czegoś co jest w miare stabilne i po wydaniu tych około 50k na auto nie będe musiał dokładać kolejnych 20stu na naprawy.Jeżdze aktualnie audi a3 8p 140koni,lubie to auto,ale pisze o tym dlatego gdyż nie chciałbym auta zbliżonego do tej fury,po prostu chciałbym pojezdzić czyms "innym".
Auta jakie mnie interesują to sedan albo hatchback,najlepiej w automacie 2.0 i plus minus 200koni żeby miał jakieś pierdyknięcie,ale też nie szukam jakiegos demona jeśli chodzi o osiągi.
Zaznaczę też że nie chciałbym aut z marki Bmw dlatego iż mieszkam na takich drogach,że w zimie strach jezdzić tył napędem tymbardziej że nigdy tył butem nie jezdziłem.A jeśli chodzi o nowsze modele z 4x4 o ile się nie myle bedą drozsze w utrzymaniu jesli chodzi o części więc też odpada.Jeśli chodzi o rocznik to tak przynajmniej żeby był ten 2010.
Z góry dziękuje za propozycje i pomoc.
qkacper
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 430
    Wyjątkowym samochodem Lexusa był również IS 430, opracowany na targi SEMA w 2003 roku. Choć auto na pierwszy rzut oka przypominało po prostu nieco stuningowanego sedana IS, zmiany były znacznie istotniejsze. Pod maską ...