Jakie kosmetyki do samochodu ?

03 Lis 2025, 16:27

Ja uważam, że można tu pójść w wosk np. Soft99 którego używałem już kilka razy i jakość do ceny wychodzi naprawdę dobrze. Oczywiście przygotowanie lakieru pod aplikację wosku jest ważne bo później w zależności od tego powłoka będzie mniej lub bardziej trwała.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

03 Lis 2025, 16:30

Soft99 może lepiej wyciąga kolor na czarnym jednak moim zdaniem collonite jest dużo twardszym mocnym woskiem - idealnym na zimę. A przygotowanie fakt ma bardzo duży wpływ na jakość samej powłoki. Nawet chińska ceramika położona czysty, odtłuszczony lakier pięknie zdaje swój egzamin.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

04 Lis 2025, 13:29

Podstawą jest i tak niestety częste mycie reczne. Powłoki i wosk wyglądają super na aucie ale do pierwszego deszczu. Ofc zabezpieczenie i dużo łatwiejsze mycie też.
Ale niestety ludzie myślą że powłoka to recepta na nie mycie auta albo umyja na bezdotykowej i się dzisiaj że auto dalej brudne
rupertpumpkin
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: AR Giulietta
Silnik: 1.4 T-Jet 120km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Model LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa
    LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa. Wskazuje, w jakim kierunku będzie się rozwijał design, osiągi i własności jezdne naszych samochodów – mówi w wywiadzie dla portalu lexusenthusiast.com wiceprezes Lexus ...