Re: Jakie wybrać opony letnie
21 Lis 2018, 16:38
Nie wiem jak Ci odpowiedzieć na to co piszesz, spróbuję jak najprościej:
"i Oponeo nic z tym nie zrobiło, oczywiście..." ZROBIŁO- ODRZUCIŁO REKLAMACJĘ I OLAŁO MNIE
"Wtedy się wzywa policję, robi zdjęcia i nagłasniasz sprawę" I CO POWIESZ POLICJI ŻEBY ICH ARESZTOWALI, NAKAZALI WSTRZYMANIE SPRZEDAŻY I WYPŁATĘ ODSZKODOWANIA?... TY CHYBA NIGDY NIE WZYWAŁEŚ POLICJ?I... POWIEDZĄ ŻEBYŚ POSZEDŁ DO SĄDU
"opona opinie nierówna, mogłeś kupić najtańszy szrot." NA STRONIE OPISANA JAKO OPONA KLASY PREMIUM...CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM.
To nie moje pierwsze opony z Oponeo, wcześniej kupiłem u nich Pirelli P1 i jestem z nich zadowolony do dnia dzisiejszego działają bez zarzutu w tym samym aucie. Dlatego też kupiłem dwie kolejne też marki Pirelli ale model p7 cinturato blue (klasa premium, bardzo dobre parametry itp.) tylko że po około miesiącu użytkowania opony nadają się do utylizacji. Do momentu złożenia reklamacji nie mogłem złego słowa powiedzieć o OPONEO, natomiast to co zdarzyło się później to już zupełnie inna bajka, jakby obsługę posprzedażną prowadziła zupełnie inna firma. Dobrze wiedzą że te konkretne opony nie nadają się na polskie drogi chyba że ktoś jeździ tylko po autostradach i ekspresówkach. Opinie o trwałości tych opon są powszechne, znaleźć je można nawet na ich stronach z opiniami klientów. Problem w tym że nie chcą się do tego przyznać i że po sprzedaży mają klienta w doopie. Pewnie jakbym nie kupił tych opon dalej byłbym jednym z nieświadomych, zadowolonych klientów oponeo. Jednak tak nie jest, mam 3 opony w garażu, dwie z bąblami jedna z dziurą i portfel chudszy o jakieś 9 stówek. POZDRAWIAM