bonifacy - nie rozumiem skąd u ciebie ta agresja
Twoje auto, robisz z nim co chcesz....
Ja tylko odpowiedziałem na pytanie autora...
bonifacy napisał(a):To według tego że niby po co mi auto ? Ja stary , prawie emeryt mam z....ć pieszo i dżwigać np. zakupy z biedronki odległej o jakieś 700 metrów
Jak ktoś robi tak krótkie trasy, zawsze można sobie kupić trójkołowca zadaszonego albo choćby elektryka...
bonifacy napisał(a):Mnie to wali .
Gratulacje
bonifacy napisał(a):Akumulator w razie potrzeby się wymieni
Racja
![OK :ok:]()
W końcu jesteś emerytem, masz kupę szmalu i stać cię na wymianę aku co roku....
bonifacy napisał(a):olej silnikowy i tak się powinno wymieniać raz do roku bez względu na przebieg
No patrz...A ja głupi myślałem, że zgodnie z terminami podanymi przez producenta ewentualnie nieco wcześniej, jeżeli wiemy, że warto to zrobić, bo producent nieco przesadził i wydłużył przebieg...
bonifacy napisał(a):Cieć chłodząca A co ma do tematu
Dla ciebie pewnie nic...
bonifacy napisał(a):Woda w układzie wydechowym. Hmmmm. Zawsze jest .
Nie zawsze, tylko czasami. Głównie o takiej porze roku jak teraz. Chodzi o to, że pokonując dłuższe trasy, woda z układu wydechowego odparowuje. A przy trasie 1,5 km czy 2 km, nie zdąży odparować, bo układ wydechowy nie zagrzeje się do tego stopnia i nie ma też czasu na odparowanie tej wody. Chodzi oczywiście o tłumik, bo to w nim ta woda się zbiera.
bonifacy napisał(a): A co ma rozrząd do krótkich przebiegów to nie wiem . Czyżby tak aby podkręcić temat ?
Nie trzeba podkręcać tematu...Sam się podkręcasz, nie wiem czemu...
Rozrząd jest powiązany z olejem. Zimny olej, łańcuch, napinacze łańcucha, hałasujący rozrząd na zimnym silniku...Mówi ci to coś? Podejrzewam, że w chwili obecnej nic...
do tego wszystkiego dorzucę jeszcze jeden temat - spalanie paliwa. Zimny silnik, ssanie, koszty paliwa. Też się nie opłaca.
bonifacy - wrzuć na luz. Piszemy tu o negatywnych skutkach jazdy na krótkich odcinkach i nikomu nie zakazujemy takiej jazdy, ani nikogo za to nie linczujemy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...