Kluczyk - scyzoryk Kia

12 Sty 2010, 00:08

Witam,
Chciałbym dorobić sobie kluczyk - scyzoryk do mojego samochodu Kia Sephia 98r.
Jednakże mam pytanie, mianowicie posiadam immo aktywowane za pomocą pilota poprzez ponowne kliknięcie przycisku otwierania centralnego zamka.
Czy w moim przypadku jest możliwość dorobienia kluczyka - scyzoryka np. takiego z allegro?
cdsMarcin
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsk Podlaski

12 Sty 2010, 18:01

Jest taka możliwośc z tym, że i tak musisz podjechać do serwisu go zakodować a na immo. zrobią ci drugi pilot lub zamontują w kluczyku.
ASO ładnie kroi za taki bajer.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

15 Sty 2010, 17:02

A nie potrafi tego zrobić jakiś elektryk specjalista? Tak jak już mówiłem immo działa na tej zasadzie, że ponownie muszę otworzyć drzwi z pilota. Jeśli ktoś nawet otworzy drzwi kluczykiem oryginalnym i będzie nim próbował odpalić samochód to nie da rady. Trzeba kliknąć jeszcze raz w pilocie przycisk otwierania, procedura jest z pewnością taka sama bo słychać jak mechanizmy zamków próbują iść w górę.

Oto kluczyki jakie posiadam:
Zdjęcie

Ten mniejszy do otwierania/uruchamiania, większy od blokady skrzyni biegów, ale go nie używam.
cdsMarcin
Nowicjusz

15 Sty 2010, 23:19

Powinien przejść taki nr. Ale najpierw podjedź do tego kolesia co dorabia klucze i spytaj się czy może coś takiego wykonać bo musi być odpowiedni grot kluczyka.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

16 Sty 2010, 14:21

Odpowiedni grot kluczyka znalazlem na allegro.
cdsMarcin
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Astra OPC - najmocniejsza Astra w historii
    Podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Genewie miała miejsce światowa premiera wysoce wyczynowej wersji Astry GTC, czyli nowej Astry OPC. Benzynowy silnik modelu OPC z bezpośrednim wtryskiem paliwa i turbodoładowaniem, ...