REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych

Cebuller napisał(a):Przejechałem się TSI i było o niebo lepiej

Cebuller napisał(a):że da efekt turbiny, ale skrzynia eCVT daje efekt kosiarki zamiast tego
Cebuller napisał(a):Jakie "g" technologiczne masz na myśli w TSI?

Hamal napisał(a):Posiadam Skodę Superb 2,0 TSI z DSG i w/w problemów nie zauważyłem

Hamal napisał(a):Zrobiłem 10k km od zakupu, w długi weekend byłem w Chorwacji zrobiłem chyba z 2k km po autostradach i auto ma prawie 10 lat a nie nowe z salonu, więc uciekający płyn i tsi biorące olej już by dawno wyszło.
Do tego mam w profilu Skodę bo ją posiadam a Ty Toyotkę.
szybki napisał(a):Toyota badziew i to max
Hamal napisał(a):W iluś letnim aucie problemy wychodzą od razu a nie po 10 latach bo nie kupowałem je w salonie.

Hamal napisał(a):Daj sobie spokój z TSI, widzisz co kolega wyżej pisze, ja już myślę o swoim żeby zezłomować........
mjelec napisał(a):Superb/Octavia z zawrotnym silnikiem 1.4tsi (bo tylko taki jest sensowny w tych budach). Ogólnie - jest tylko wybór między średnim komfortem/konieczna konserwacja (Azja) a silnikami śmietnikami? (Europa)?

szybki napisał(a):bo przecież to wszystko są plotki a Edek zrobił 10k.km.i nic.

Hamal napisał(a):Czyli wg kolegi wyżej, mając auto prawie 10 letnie, z przebiegiem 100+ tys km, kupione nie tak dawno, którym zrobiłem już 10 tys km muszę jeździć 20 lat co najmniej i zrobić 400 tys km żeby ocenić czy silnik bierze olej, czy ubywa płynu chłodzącego czy DSG pracuje prawidłowo