Witajcie. Po długich namysłach dojrzałam, aby zapytać Was o radę.
Marzy mi się połączenie takie jak w temacie i zwracam się do bardziej doświadczonych kierowców, być może komuś się udało to osiągnąć
Idealnie - chciałabym mieć opcję złożenia foteli, aby można było w samochodzie przenocować. Standardowo do głowy przychodzi opcja kombi, ale wiem, że nie tylko - miałam przetestowane spanie w vw plus, który wcale nie jest wielkim samochodem, a to biwakowanie było całkiem znośne.
Parametry użytkowania będą następujące:
- głównie na wycieczki za miasto, co dwa miesiące dłuższa trasa (300km w 1 stronę) ekspresówką, chciałabym też móc wyruszyć w dłuższy eurotrip bez wracania na lawecie
- idealnie celowałabym w roczniki od 2015
- fajnie jakby było nieco mocniejsze niż 20-letnie polo 1.4, żeby można było w miarę dynamicznie wykonać manewr wyprzedzania na ekspresówce, poza tym nie jestem demonem prędkości.
Podobają mi się takie modele suvowate, ale nie wiem czy te wszystkie wyżej opisane elementy nie są wykluczające się - przepraszam za ignorancję. Podpowiedzcie proszę, będę zobowiązana!
PS. Widzę obecnie sporo ogłoszeń Suzuki Swift od pierwszego właściciela, możliwe, że poleasingowe - czy ten model jest popularny do aut służbowych czy coś mu dolega?