KUPIŁEM SAMOCHÓD :) NISSAN

10 Kwi 2010, 21:46

No cóż, chciałem się tylko pochwalic że dokonałem zakupu mojego pierwszego auta. Okazał się nim Nissan Micra, rocznik 1994, silnik 1.0
Autko sprawuje się dobrze, ma kopa no i jak narazie jestem bardzo zadowolony, tylko to spalanie... Dzisiaj podliczyłem i wyszło mi że pali 8l na 100... Sporo nie?
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek

10 Kwi 2010, 22:26

To ten biały co kiedyś był link na forum??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Kwi 2010, 11:11

Gratuluje zakupu :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

11 Kwi 2010, 11:41

Jak ma kopa to pewnie go dusisz, że ósemke łyka. Jak troche pojeździsz, wyczujesz auto to spadnie spalanie.
kla
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

11 Kwi 2010, 20:49

Tak Barol, to ten biały co pytałem o niego już tu :) Ogólnie to szukałem auta po całym kujawsko pomorskim, a wkońcu wyszło na to że kupiłem auto które stało pod moim blokiem cały czas :D

Co do spalanie pa no to zapewne racja bo przyznaje się że go cisne dosyc mocno, więc narazie tym spalaniem się zbytnio nie przejmuje. Gaz jest strasznie czuły i dlatego przy ruszaniu to nim zwijam asfalt prawie zawsze, ale to pewnie dlatego że w pracy jezdze takim dużym Fiatem Ducato dostawczym, silnik 2.8D w dodatku z pełnym załadunkiem, a w nim no to trzeba wcisnąc gaz do połowy minimum i puscic sprzęgło żeby w ogóle ruszył z tym obciążeniem :) No i pewnie ten gaz do połowy poszedł za mną do Micry... :/
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Webasto dla samochodów elektrycznych
    Firma Webasto, znana z systemów ogrzewania i klimatyzacji stosowanych w większych samochodach i autobusach, a także szyberdachów i składanych dachów dla kabrioletów, rusza na podbój nowego ...