L200 czy Navara

17 Mar 2008, 16:10

Bryann napisał(a):Co do tej naklejki DAKAR to jest to tylko naklejka. Nie ma żadnego chipa podnoszącego moc (było w programie)

Założysz się ??
Wersja Dacar ma chip ( za dopłatą ) zwiększający moc do 164KM. Możemy ewentualnie dyskutować czy chip czy wgrany inny program, w sumie to przecie i tak nie istotne. Istotne są 164 wypasione konie.
Navara ma obecnie 171KM. W zeszłym roku wycieli 3KM ze względu na ekologię.
Chip do Navary zwiększający moc do 200KM i moment do 450Nm kosztuje od 2200zł brutto do 3tys.zł.
Już parę razy pisałem o Navarze więc nie będę się więcej produkował ... czekam aż ktoś doceni napisane wcześniej :wink: .

P.S.
O Navarze wiem co piszę. W końcu Nią (nim) jeżdżę.
Klub Anonimowych Piratów Drogowych KAPD
Zbycho
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

17 Mar 2008, 16:29

Nie będę się zakładał gdyż nie wiem nic o tym samochodzie. Cytuję tylko wypowiedź dziennikarza samochodowego, a skoro jest to dziennikarz samochodowy to nie powinien takich ściem walić.

P. S.: Nie krzyczcie tak na mnie :( :P nie moja wina, że źle gadają w TV...
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

17 Mar 2008, 17:59

MOgli by wypuścic jakies wersje sport typu amg lub M :D
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

17 Mar 2008, 21:10

Witam
Jezdziłem i Navarą i L200 a żeby było ciekawiej Hiluxem tez ten ostatni odpada bynajmniej mi nie podoba sie wnętrze taki przerosniety Yaris no i faktycznie muł.
L200 jest zarąbisty w terenie i napęd SUPER SELECT napewno jest wart tych pieniedzy niestety progi w znacznym stopniu zmniejszaja kąt rampowy i lepiej jest je wykcić chcąc jeżdzić w jakims wiekszym terenie tym bardziej że nie są przykcone do ramy tylko do karoseri.
No i oczywiście Navara podoba mi sie najbardziej z racji wielkości moze troszke pozornej ale wygląda świetnie super dzwięk silnika może bardziej dzięki wentylatorowi napedzanemu paskiem ale robi wrażenie niestety ostatnie doniesienia o mizernej ilości gawazek w testacj NCAP troszke przerażaja zwłaszcza jak byś chciał pojeździc z rodziną.
Może troszke namieszałem ale sam miał bym wielki dylemat który wybarać osobiscie przychylam się w kierunku Navary
Pozdrawiam
tritrans
Nowicjusz

Miejscowość: Opole