Gdybym miał kupować nowe auto to albo Lancer albo Honda Accord ale jako, ze Honda jest aż 40tyś zł droższa !!! biorę bez zastanowienia Lancera. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że nie ma na rynku w tej chwili równie dobrego nowego i tak wyposażanego auta w tej cenie. Już w podstawowej wersji za 55 tyś zł masz 9 poduszek powietrznych i świetne audio z 7 czy 8 głośnikami. Myślę, że w Hondzie sporo przepłacasz za znaczek. Mitsubishi jednak nie ma takiej renomy jaką wypracowała sobie Honda dzięki np. 20 letnim Civicom które ciągle jeżdżą i nie są specjalne awaryjne. Oczywiście Accord to segment D a Lancer to segment C ale myślę, że mimo wszystko różnica nie jest na tyle duża by tyle przepłacać.moku napisał(a):Mam pytanie do użytkowników Lancer - jak oceniacie to auto ? Dynamika? Prowadzenie? Kupilibyście jeszcze raz to auto?
Co innego nowego cenie do 70 000zł?
Tutaj masz o spalaniu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=22871
Potwierdza się to co pisał smarekxy. Jeśli będziesz jeździł tylko po mieście to lepszy będzie 1,5 aczkolwiek osobiście w takim wypadku kupiłbym mniejsze auto niż Lancer. Jeżeli będziesz jeździł poza miastem albo z pasażerami to bierz 1,8 - różnice w spalaniu jak widzisz są minimalne.