Land Rover Freelander

02 Wrz 2008, 12:48

Witam mam pytanie czy mógł by mi ktoś doradzić jak się odczytuje błędy w Land Roverze Freelanderze,chodzi o to że od czasu do czasu zapala mi się kontrolka silnika w czasie jazdy,nie ma żadnych objawów silnik pracuje normalnie,a kontrolka zapali się pomiga parę razy i zgaśnie.Dodam jeszcze że nie jest to regularnie .Proszę o pomoc :D
baca
Nowicjusz

08 Wrz 2008, 16:36

Trzeba podłączyć komputer żeby odczytać numer błędu a następnie znaleźć opis błędu
Land Rover freelander 2.0 2001
Artbor
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

09 Wrz 2008, 18:56

a skad mozna wziasc takowy komputer czy moze to byc zwykly laptop z odpowiednim softem i kablem moze ma ktos namiary na jakals aukcje
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

14 Wrz 2008, 23:50

witam serdecznie masz rozwalona pompe wtryskowa musisz ja poddac regeneracji opisz wiecej jaki to land rover pomoge pracuje w salonie landrovera
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

02 Paź 2008, 13:03

Byłem na sprawdzeniu komputerowym i nie wykazało nic.Koleś powiedział że wyskoczył jakiś błąd czasowy :shock:,którego skasował.Problem jest nadal.Przyczyną może być czujnik temperatury(od niego był błąd czasowy).Nie wydaje mi się żeby to była pompa poniewaz było by wieksze spalanie i silnik by szarpał.Co do silnika to zauważyłem że są nierówne obroty.(bardzo delikatne,widać na wskazówce obrotomierza) :?
Land Rover 2001 r 1800 c 5-cio drzwiowy.
baca
Nowicjusz

22 Mar 2009, 20:33

Pewnie już temat rozwiązany , ale miałem podobnie po wymianie świec żarowych. Mechanik źle założył pasek rozrządu- mała korekta i po kłopocie.
leśnik74
Nowicjusz

Miejscowość: Puszcza Notecka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gruba odzież, a nurkowanie podczas hamowania
    Gdy na zewnątrz panują niskie temperatury, większość osób wsiada do samochodu w zimowym ubraniu, często składającym się z wielu warstw. Nie jest to jednak ani wygodne, ani bezpieczne, szczególne w przypadku ...

22 Mar 2009, 23:23

U mnie też rozrząd przestawili-tyle że tak,że się pompa roz... przez ich nieuwagę.Ale dobrze jest bo przedtem brał 8-9/ 100 a teraz 6-7.I się nawet cieszę z ich błędu.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk