Lepszy dźwięk

22 Cze 2025, 23:42

Witam.
Jestem totalnym żółtodziobem w technologiach audio. Planuję wymienić radio w aucie Hyundai IX35 na multimedialną z wyświetlaczem dotykowym GPS etc. Oraz wymienić głośniki z fabrycznych na bardziej rozsądne.
Nie zależy mi na subwooferze i wzmacniaczu, ani na CAR AUDIO, jakie jest znane ze swojej definicji. Chcę jedynie poprawić komfort z używania samochodu i słuchania muzyki. Rozmowy telefoniczne też są w tragicznej jakości.
Stąd pytanie do forum, jak to zrobić ? :lol:
Wiem, że ,,trzeba” wyciszyć/wygłuszyć samochód. Wygłuszać takie rzeczy jak nadkola, maskę i klapę bagażnika ? Czy taki plan ma rację bytu? Jakie polecacie sprzęty ? Obowiązkowo wymieniać głośniki przód i tył ?
smoleñ
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, uważaj na silny wiatr
      Silne podmuchy wiatru mogą być bardzo groźne dla uczestników ruchu drogowego. Kierujący jest wtedy narażony na utratę panowania nad autem, zjechanie z toru jazdy, a w skrajnych przypadkach jego pojazd może zostać dosłownie ...
      Sztuka jazdy w warunkach zimowych
      Opady śniegu mają ogromny wpływ na warunki panujące na drodze – do tego stopnia, że niektórzy mało doświadczeni kierowcy zimą wolą zostawić samochód w garażu. Taki krok nie jest jednak konieczny, choć ...