Lepszy dźwięk

22 Cze 2025, 23:42

Witam.
Jestem totalnym żółtodziobem w technologiach audio. Planuję wymienić radio w aucie Hyundai IX35 na multimedialną z wyświetlaczem dotykowym GPS etc. Oraz wymienić głośniki z fabrycznych na bardziej rozsądne.
Nie zależy mi na subwooferze i wzmacniaczu, ani na CAR AUDIO, jakie jest znane ze swojej definicji. Chcę jedynie poprawić komfort z używania samochodu i słuchania muzyki. Rozmowy telefoniczne też są w tragicznej jakości.
Stąd pytanie do forum, jak to zrobić ? :lol:
Wiem, że ,,trzeba” wyciszyć/wygłuszyć samochód. Wygłuszać takie rzeczy jak nadkola, maskę i klapę bagażnika ? Czy taki plan ma rację bytu? Jakie polecacie sprzęty ? Obowiązkowo wymieniać głośniki przód i tył ?
smoleñ
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Używany samochód z salonu – czy warto?
      Zakup samochodu to jedna z najważniejszych decyzji finansowych, jakie podejmujemy. Wiele osób zastanawia się, czy lepiej wybrać nowy pojazd prosto z salonu, czy może skorzystać z oferty używanych samochodów ...
      Audi A3 w testach Euro NCAP otrzymało 5 gwiazdek
      Audi A3 otrzymało od jurorów Euro NCAP pięć gwiazdek. Najwyższą ocenę model A3 dostał za ochronę kierowcy i pasażera siedzącego z przodu, w teście zderzeniowym przednim i bocznym. Również dzieci są bezpieczne ...