Lupo problem z sondą lambda B1S1

Lupo problem z sondą lambda B1S1

18 Lip 2011, 09:30

Mam 3 błędy w ecu od sondy przed kat.
16517 Lambda sensor B1S1 Response too slow
16519 Lambda sensor B1S1 Heating circuit Malfunction
16518 Lambda sensor B1S1 No activity

Czujnik lambda został wymieniony na nowy oryginalny boscha i dokładnie są te same błędy jak wcześniej. Ruszałem wtyczką przy sondzie ale żadnych zmian podczas pracy na wykresie w vag-u nie było. Na blokach pomiarowych zauważyłem że podczas jazdy spadają wartości w bloku 034 odpowiadające za test starości sondy. Min. to 0,6 a ja czasami mam nawet 0,3. Jak wartość spadnie poniżej 0,6 to pojawia się błąd 16517. Czy ktoś może się spotkał z takim problemem. Auto to lupo bezn z przebiegiem tylko 80tyś. Także chyba wymieniłem dobrą sondę.
Automobile
Nowicjusz
 
Posty: 20
Rejestracja: 17 Lut 2011, 18:20
Miejscowość: Bydgoszcz

  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

    Volvo S60 Cross Country Volvo S60 Cross Country
    Volvo swoją ofertę wzbogaci o kolejny samochód typu crossover. Oprócz licznych zmian stylizacyjnych, S60 Cross Country będzie miał powiększony prześwit podwozia o ponad 6 cm w stosunku do zwykłego modelu S60. ...
    Mitsubishi L200 STORM - limitowana seria pickup’a Mitsubishi L200 STORM - limitowana seria pickup’a
    W polskich salonach Mitsubishi Motors zadebiutował właśnie napędzany na obydwie osie pickup L200 w specjalnej wersji STORM. Limitowana seria L200 charakteryzuje się bogatym wyposażeniem i bardzo korzystną ceną. Mitsubishi ...

  •  
    • Warto przeczytać
    • Motor z napędem odrzutowym, 7
      passat b5 german style
      Infiniti Q50
      Autosacrum 2009