Mandat z systemu RedLight

26 Sie 2025, 12:24

Cześć wszystkim. Mam pytanie w temacie mandatów z systemu redlight. Niestety wjechałem na czerwonym świetle, przyszedł do mnie dokument, w którym muszę wskazać kierującego i zastanawia mnie OSWIADCZENIE NR 3
wlasciciela / posiadacza pojazdu, który nie wskazuje osoby, której powierzyl pojazd? Czy faktycznie nie wskazując kierującego i wybierając mandat 1000 PLN sprawa się kończy bez punktów? Nie jest to trochę za proste? :D
kami640
Obserwowany

26 Sie 2025, 13:21

Raczej nie :happy:
Miro12
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307 SW
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

03 Gru 2025, 16:52

Też jestem ciekawy, ale niby w internecie jest wzmianka "Wybierając opcję z formularza _Oświadczenie 3, właściciel pojazdu otrzymuje mandat w wysokości 1000 zł, ale punkty karne są pomijane, ponieważ jest to kara administracyjna nałożona na właściciela, a nie kierowcę. "
kravm9a9
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobrać felgi do auta? Poradnik krok po kroku
    Opony i obręcze stanowią kluczowy element układu jezdnego każdego pojazdu mechanicznego. Ich odpowiednie skonfigurowanie wpływa nie tylko na estetykę maszyny, ale przede wszystkim na fizyczne zachowanie pojazdu na drodze ...
    Lamborghini Miura P400 Roadster
    Miura Roadster to kolejny rarytas w świecie sportowych kabrioletów. Włosi nigdy nie wprowadzili do produkcji wariantu cabrio swojej ikony – uznawanej przez niektórych za pierwszy supersamochód w ...