Jeśli chodzi o układ wtryskowy ,brat nie wie o jego istnieniu.Leje olej Castrol Magnatec 10W40,chociaż ja myślę,że najkorzystniej jest używać oleju takiego jaki zaleca producent,czyli 5W40(CF/B4),pełen syntetyk ,to jednak pełen syntetyk
Brat wymienia olej nie co 30 kkm tak jak zaleca producent ,tylko co 15 kkm.Leje tylko olej napędowy w stylu V-Power i od kilku lat tankuje tylko Shella.Traktuje silnik łagodnie,czyli delikatnie rozgrzewa turbinę i zawsze chłodzi .Jeździ dużo ,gdyż od 4 lat 60 kkm dziennie(dojazd do pracy).Zmienia filtr paliwa częściej .Mniemam,że to autko,które chcesz kupić, śmigało raczej na trasach,to dobrze
Jeśli będziesz dbał to nie powinno nic się dziać.Przestrzegłem cię przed wymianą koła pasowego dlatego,że bratu urwany pasek wciągnęło w rozrząd,uszkodził pasek rozrządu,nie zniszczyło silnika tylko dlatego,że brat stanął natychmiast.Musisz pomyśleć także o wymianie rozrządu zaraz po kupnie,łącznie z pompą wody,amorki też raczej będą zużyte.To dobry samochód,cena bardzo korzystna w stosunku do jakości.