didasky napisał(a):Jestem kobietą
Rozumiem
didasky napisał(a):Nie działa to przypadkiem przez WiFi?Mam w domu kamerkę bezpieczeństwa na WiFi i gdziekolwiek jestem to mam podgląd przez aplikację, co się dzieje w domu. W domu kamerka przez WiFi ma dostęp do podłączonego routera.I o coś takiego mi chodziło...
Zadziała ale jak samochód będzie w zasiągu WiFi czyli jak będziesz blisko samochodu lub samochód zaparkujesz pod domem. W przypadku zaparkowania np. pod hipermarketem i oddaleniu się na zakupy już nie sprawdzisz co dzieje się przy samochodzie. Tak chyba to najlepiej można wytłumaczyć
![Uśmiechnięty :)]()
didasky napisał(a):Nie, nie jest to wymóg konieczny.
Ok, zatem polecę Ci coś niżej wartego uwagi
![Uśmiechnięty :)]()
didasky napisał(a):Dlatego też zamierzam je kupić do wideorejestratora.Wydaje się to lepszym/prostszym pomysłem niż Powerbank.
Wszystko zależy od użytkowania samochodu i od tego jak długo parkujesz itd. Generalnie dobry powerbank będzie bezpieczniejszy bo akumulator nie jest rozładowywany przez kamerkę, a powerbank ładujesz podczas jazdy. SmartBox z tego co wiem dobrze współpracuje tylko z kamerami Mio. Minus jest taki że przypuśćmy zostawiasz samochód na dwa dni z takim SmartBoxem w ruchliwym miejscu przed kamerą. SmartBox wyłącza nagrywanie po np. 6 godzinach bo akumulator już znacznie osłabł. Pozostaje jeszcze ponad 30 godzin kiedy akumulator będzie rozładowywany przez alarm i inne urządzenia które wymagają podtrzymania pamięci w samochodzie. Może się zatem okazać że jak wrócisz to już auto nie odpali. Ale to tak teoretycznie
![Mr. Green :mrgreen:]()
W przypadku powerbanku jak się rozładuje to kamera przestaje nagrywać a akumulator nadal jest w dobrym stanie więc spokojnie wytrzyma dużo dłużej niż w pierwszym przypadku.
Oczywiście wybór i decyzja należy ostatecznie do Ciebie.
W twoim budżecie można zaszaleć i kupić coś naprawdę dobrego jak np. Viofio A129PRO-G DUO to kamerka na przód i tył, w zestawie jest też moduł do podłączenia do akumulatora (podobny do SmartBox) kamerka ma też WiFi.
Drugą będzie ta o którą pytałaś MIO MiVue 798 Dual również na przód i tył na plus dla niej to trochę większy kąt widzenia ale jest droższa o jakieś 200zł czy warto o tyle więcej za nią zapłacić w stosunku do tej pierwszej. Ja uważam że nie.
Nagrania z obu tych kamer są bardzo dobre zobacz sobie w internecie jest sporo filmików. Zobacz szczególnie nagrania nocne gdzie jest całkowicie ciemno bo wtedy widać czy kamera sobie radzi z nagrywaniem w takich warunkach. Uważam, że te dwie propozycje są jednymi z najlepszych w tym budżecie.