Bonifacy - tak czy inaczej wielki szacun dla ciebie, bo zrobiłeś dobrą robotę
bonifacy napisał(a):Ogólnie nigdy nie jeżdzę na luzie . Tak już to mam wpojone . Wyrzucam na luz jak się mam zatrzymać .
Ja mam tak samo.
bonifacy napisał(a):Z tym że pisałem iż podczas testu czułem się jak łoś gdyż tabelka miała wyjść ładnie , z minimalnym zużyciem paliwa .
Jak podczas jazdy coś testujesz, to zazwyczaj tak jest - starasz się, żeby wyszło jak najlepiej
bonifacy napisał(a): Taka jest prawda eksperymentów a życie na drodze jest inne . Realia są odmienne od warunków testu .
Zgadza się. Najwięcej zalezy od warunków ruchu na drodze i od samej drogi, bo tak jak ktoś wspomniał trzeba mieć na uwadze to, żeby też niepotrzebnie nie wkurzać kierowców za nami. Bo też bym był wkurzony, jakby gość przedemną jechał hamując silnikiem, bo skręca do domu... Takie hamowanie silnikiem na większą odległość też musi być przemyślane i stosowane tam, gdzie pośpiech nic nie da, bo i tak w końcu muszę się zatrzymać tak jak wszyscy za mną.
Ktoś też wspomniał o przycisku żeglowania w ASB. Myślę, że ASB mają taką opcję, bo każdy jeździ jak uważa za stosowne podczas oszczędzania paliwa i w manualu, każdy może sobie wrzucić luz. A w ASB podczas jazdy na N raczej nie zaleca się przełączać, więc wymyślono ten przycisk.
I jeszcze pytanko do bonifacego - jakim programem robiłeś ten test?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...