Nie działa kenwood 100 AY

Nie działa kenwood 100 AY

30 Paź 2014, 23:31

Witam. Jestem tu nowy. Mam problem z podłączeniem radia Mianowicie kupiłem radio KENWOOD 100 AY i nie mogę go podłączyć. Działa tylko jak mam podłączone na stałe (że nie wyłącza się jak wyjmę kluczyk.) Dla mnie jest to uciążliwe bo za każdym razem muszę wyłączać i włączać go ręcznie. Moje autko to astra H , nie wiem jak było z innymi radiami bo niedawo kupiłem to auto. Chciałbym aby radio samo się wyłączało i włączało po przekręcenia kluczyka. Próbowałem przekładać kable i nic to nie dało. Na wyjściu kostki od samochodu wyjście prądu mam tylko na zasilaniu prosto od akumulatora. Proszę o pomoc. Będę wdzięczny jak ktoś będzie umiał mi pomóc.
damian0267
Obserwowany
 
Posty: 2
Rejestracja: 30 Paź 2014, 23:24
Prawo jazdy od: 29 09 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Astra H
Silnik: 1,9CDTI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

Re: Nie działa kenwood 100 AY

31 Paź 2014, 02:11

damian0267 napisał(a):Chciałbym aby radio samo się wyłączało i włączało po przekręcenia kluczyka.

Musisz zatem znaleźć kabelek prądowy po stacyjce tzn. taki który będzie dawał prąd po przekręceniu stacyjki i podłączyć go w odpowiednie miejsce do kostki ISO.
Tu masz tą kostkę i opisane piny problem-z-radiem-prosze-o-szybka-odpowiedz-vt67885.htm#p397467
ArteK
Forum Samochodowe
 
Posty: 4404
Zdjęcia: 10193
Rejestracja: 08 Mar 2006, 21:21
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy od: 12 12 1996
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Toyota Yaris, Grand Voyager
Silnik: 1.3 VVTi, 3.3 V6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

Re: Nie działa kenwood 100 AY

31 Paź 2014, 14:50

Tylko w tym problem że nie mogę znaleźć tego kabelka, w żadnym nie ma prądu po przekręceniu stacyjki tylko w tym co podtrzymuje pamięć radia
damian0267
Obserwowany
 
Posty: 2
Rejestracja: 30 Paź 2014, 23:24
Prawo jazdy od: 29 09 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Astra H
Silnik: 1,9CDTI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

Re: Nie działa kenwood 100 AY

04 Lis 2014, 16:26

Sprawdzałeś może czy czasem gdzieś głębiej go nie ma? Czasem zostaje obcięty dosyć wysoko i jest problem z jego namierzeniem. Jak nie to może trzeba by było pociągnąć jakiś nowy który spełniałby tą funkcję?
ArteK
Forum Samochodowe
 
Posty: 4404
Zdjęcia: 10193
Rejestracja: 08 Mar 2006, 21:21
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy od: 12 12 1996
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Toyota Yaris, Grand Voyager
Silnik: 1.3 VVTi, 3.3 V6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

    Volkswagen cross up! Volkswagen cross up!
    Volkswagen poszerza gamę modeli w wersji Cross: latem rodzinę tych lifestylowych aut wzbogaci cross up!, dołączając do obecnych już na rynku Cross Polo, Cross Golfa oraz Cross Tourana. Fanom Volkswagena Cross kojarzy się ...
    Jak przygotowano Toyotę GT86 do programu Top Gear? Jak przygotowano Toyotę GT86 do programu Top Gear?
    Nowa Toyota GT86 została obsadzona w roli samochodu dla celebrytów w programie Reasonably Fast Car firmowanym przez Top Gear. Żeby samochód dobrze się spisał na słynnym torze testowym Top Gear, Toyota postanowiła ...

  •  
    • Nissan 200sx s14, Samochód Marcina Carzastego, drift, 3
      Rage-Race 2010
      Almera
      Dziewczyny