Ocena ogłoszenie Grande punto 2005 1.4

03 Mar 2022, 13:36

Witam,
Szukam taniego daily w gazie na dojazdy do pracy. W oczy rzuciło mi się niżej wklejone ogłoszenie, prośba o ocene ogłoszenia. Auto to Grande punto z 2005 roku. Gaz założony został w 2014 roku z tego co sie dowiedziałem więc chyba nie powinien sprawiać dużych problemów? Przy okazji podpytam jak z awaryjnościa i spalaniem tego silnika?

[link do oferty na Olx wygasł]

Pozdrawiam
Bubson
Nowicjusz

Auto: brak

03 Mar 2022, 17:40

Silnik dobry do gazu tylko z tego co pamiętam ma ręcznie regulowane zawory i co jakiś czas warto sprawdzić luzy jak się jeździ na LPG. Samochód na zdjęciach nie wygląda źle więc warto by go obejrzeć na żywo i sprawdzić jaki ma przebieg zrobiony od założenia instalacji.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

04 Mar 2022, 18:18

Niestety auto na żywo było w beznadziejnym stanie :no: Pojawił się taki egzemplarz na olx, co o nim myślicie?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Bubson
Nowicjusz

Auto: brak

05 Mar 2022, 09:56

Na pierwszym zdjęciu według mnie widać różnicę w odcieniach lakieru w połowie auta (przednie drzwi i błotnik są trochę ciemniejsze niż tył) do tego nierówne szczeliny między maską a przednimi błotnikami (od strony kierowcy jest większa niż od pasażera) więc tutaj trzeba się bliżej przyjrzeć poza tym wygląda ok do tego gaz jeszcze w miarę świeży tylko cena trochę duża ale może stan ok to warto dołożyć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczny zakręt - jak go pokonać bezpiecznie?
    Choć jazda po łuku należy do podstawowych i niezbędnych umiejętności każdego kierowcy, to nie zawsze kończy się szczęśliwie. W 2017 r. w wypadkach w zakręcie zginęło 466 osób. Jak pokonywać zakręty oraz o czym pamiętać ...