Opel Astra Kombi 2005 1.9 TDCi 120 KM

17 Sty 2010, 20:02

Mam pytanie co do tego auta
Jaka jest awaryjnosc tego auta
Ile kosztuje wymiana rozrządu olejów i filtrów i płynów
I ogromna prozba
CHcial bym sie dowiedziec jak najwiecej na temat tego silnika
Za wszystkie uwagi dziekuje
Pozdrawiam
cuteer
Nowicjusz

Miejscowość: Od znajomego

18 Sty 2010, 13:44

Niektóre silniki Diesla mają łańcuchy(nie pamiętam już które),jeśli chodzi o silnik?No wiesz ten silnik powstał w kooperacji z Fiatem to chyba nie wymaga komentarza ale bardziej polecana jest jego odmiana 8 zaworowa(120 konna).200 tyś.km nie robi żadnego wrażenia na wtryskiwaczach w silnikach 1.9CDTi,cóż OPEL wiedział po czyją technologię sięgnąć :!: Silniki trwałe ,bezproblemowe,jedynie trzeba uważać na turbinę(tylko silniki 16-zaworowe,akcja naprawcza) ,stosować oleje najwyższej jakości i traktować ją tak jak się powinno.Koszty?!Dlaczego miałbyś mieć większe jak np.ja przy starym Mercedesie?Ty tylko musisz wymieniać filtr kabinowy co 30kkm(ja go nie mam).Nawet tarcze hamulcowe wytrzymują 200kkm,ten OPEL to nie byle co :!: Jeśli silnik twego samochodu będzie miał pasek rozrządu to wymienia się go co 100kkm-150kkm,olej co 15kkm,filtr powietrza co 60 kkm,płyn chłodzący co 60kkm(lub co 4 lata)Gdy kupisz to auto ,będziesz miał jednego z najlepszych Diesli common rail(ukłon w stronę FIATA).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)