Opony zimowe Skoda Fabia 195/55 R15

16 Sie 2026, 21:36

Witam, mam aktualnie w posiadaniu Skodę Fabie rocznik 2011 z silnikiem 1.4 MPI.

Szukam opon zimowych za około 200zł za sztukę, w klasie budżetowej, ale jak najlepszych w tej klasie. Jeżdżę raczej głównie po drogach odśnieżonych, ale zdarza się mi też czasem jeździć na drogach asfaltowych z ubitym śniegiem.

Aktualny rozmiar opon letnich, które są założone na auto to 195/55 R15.
Aktualnie zastanawiam się nad kupnem tych opon: https://www.sklepopon.com/opona-zimowa/ ... qnEALw_wcB. Nie wiem tylko czy marka, którą wysłałem byłaby odpowiednia na moje potrzeby.

Z góry dziękuję za pomoc :)
posteczek
Obserwowany

26 Sie 2026, 18:30

Ja bym Ci polecił w tym budżecie te:
https://www.sklepopon.com/opona-zimowa/ ... k/15348043
Goodride to typowe śniegówki.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

27 Sie 2026, 06:42

Wydaje mi się że nic lepszego od Ceat (tak jak polecił poprzednik) nie znajdziesz w tym budżecie.

Swoją drogą trochę niski budżet na opony ale trzy lata powinny wytrzymać ;)
Moskito
Aktywny

Zdjęcia: 17

Dzisiaj, 12:11

w tym budżecie nie celowałbym tylko w najtańszy model z listy. porównałbym jeszcze zimowe sailuny, bo przy fabii i takich warunkach ważniejsze będzie przewidywalne zachowanie na mokrym i ubitym śniegu niż sama niska cena. jeśli trafisz je w okolicach 200–230 zł za sztukę, to moim zdaniem warto brać pod uwagę.
magdur
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobrać felgi do auta? Poradnik krok po kroku
    Opony i obręcze stanowią kluczowy element układu jezdnego każdego pojazdu mechanicznego. Ich odpowiednie skonfigurowanie wpływa nie tylko na estetykę maszyny, ale przede wszystkim na fizyczne zachowanie pojazdu na drodze ...
    Hyundai i20 z instalacją LPG BRC Sequent 24.11
    Hyundai i20 z instalacją gazową utrzymuje 5-letnią potrójną gwarancję bez limitu kilometrów. Hyundai Motor Poland wprowadził do sprzedaży model i20 z instalacją LPG. Samochód z napędem na gaz dostępny ...