Oświetlenie dodatkowe stopu

25 Maj 2026, 13:56

Jak w Citroen C4 Cactus sciagnac klosz i dostac sie do wymiany zarowki dodatkowego swiatla stop ktore znajduje sie nad tylna szyba?
Pablomod
Nowicjusz

• 31 Maj 2026, 02:41

Z tego co wiem to trzecie światło stopu jest zintegrowanym modułem LED. W przypadku awarii wymianie podlega cała lampa, ponieważ nie ma w niej tradycyjnej, wymiennej żarówki. Dostęp do niej uzyskuje się przez górną część klapy bagażnika, nie wiem czy nie trzeba też odkręcać spojlera.
    Moskito
    Początkujący

Zdjęcia: 17

07 Cze 2026, 04:44

Tam masz chyba rozwiązanie tak jak na tym zdjęciu, odkręcasz dwie śrubki i zdejmujesz całe moduł światła.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Moskito
    Początkujący

Zdjęcia: 17

07 Cze 2026, 13:51

I co ogarnąłeś? Mam ten sam problem też z cactusem…
    Kovgoooo
    Nowicjusz

07 Cze 2026, 14:02

Jeszcze nie bylem przy aucie, postaram sie dzis to ogarnac
    Pablomod
    Nowicjusz

07 Cze 2026, 15:36

Bylem przy aucie i odkręcenie tych dwoch śrub to za malo. Znalazłem jeszcze śruby boczne. Ale to wszystko co udało mi sie dzis ogarnąć. Spojler dalej na swoim miejscu. Zastanawiam sie tylko czy przed jego ściągnięciem musze odczepić te glowne dwa przewody obok śrub ktore znajduja się wewnatrz na klapie bagazika.
    Pablomod
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi RS 5 Cabriolet - dostępny w polskich salonach
      Audi RS 5 Cabriolet miało swoją polską premierę na targach Poznań Motor Show 2013. Teraz, ten sportowy i bardzo elegancki model jest dostępny w salonach sprzedaży Audi na terenie całego kraju. Nowe dynamiczne Audi kosztuje ...

09 Cze 2026, 15:02

Nie wiem, właśnie też byłem sprawdzić i wydaje mi się że pewnie trzeba to jakoś odpiąć
    Kovgoooo
    Nowicjusz

10 Cze 2026, 14:53

Jak odkręcisz śruby od spojleru, pozostaje podważyć go tylko od spodu jakby. Zamykasz klapę, bierzesz odpowiednią łyżkę do tego, ewentualnie coś płaskiego niemetalowego najlepiej, i po lewej i prawej podważasz - tam są zaczepy. Mi się udało i sobie ładnie wymieniłem i śmiga.
    Kovgoooo
    Nowicjusz