Siemka!
Pacjent to Peugeot 206 SW 1.4 8v benzyna
Ostatnio zauważyłem że w zbiorniku wyrównawczym znajduje się olej, od razu pojechałem po tester aby sprawdzić czy to nie uszczelka, według testera nie dostają się spaliny. Auto nie kopci, płynu jak i oleju nie bierze wcale, nic nie było dolewane od sierpnia 2025 wtedy przed wyjazdem na urlop były sprawdzane płyny, wtedy w zbiorniku wyrównawczym był już syf ale nie zwróciłem na to uwagi uznałem że zbiera sie z chłodnicy która może jest brudna. Teraz zwróciłem na to większą uwage bo miałem problem z czujnikiem temperatury więc wymieniłem płyn i przepłukałem, przy okazji wymieniłem termostat i czujnik temperatury jak wspominałem bo miałem problem z temperatura która po odpaleniu silnika na zimnie i postaniu z 10 minut przed jazdą aby z szyb zszedł lód itd. po ruszeniu potrafiło nagle albo w połowie drogi zacząć mrygać STOP i wskazówka leciała na czerwone. Zawsze zjezdzałem od razu i byłem zobaczyć czy silnik jest gorący albo rury ale zawsze były tylko lekkie ciepłe.
Wracając do tematu oleju w zbiorniku. Wyczytałem że może to być chłodnica oleju która znajduję się przy filtrze oleju, może tak być?
Doradzcie coś ludziska bo spać już nie mogę w spokoju a chciałbym żeby pojeździł jeszcze długo
![Crying or Very sad :cry:]()