REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
to może wyjaśnij bo nawet ja się zastanawiam i nie wiem jaka jest różnica między serwisem diesla z lat 2005-10 a 2015-20 co by wygenerowało dużo większe koszta.szybki napisał(a):Problem ogólny jest w tym że ludzie kompletnie nie kumają co to jest nawet podstawowy koszt serwisu nowoczesnego diesla.
Kao napisał(a):ty jak zwykle ogólniki i ogólniki zero konkretu, wszystko do jednego worka

Kao napisał(a):to może wyjaśnij bo nawet ja się zastanawiam i nie wiem jaka jest różnica między serwisem diesla z lat 2005-10 a 2015-20 co by wygenerowało dużo większe koszta.

a gdzie odpowiedź na pytanie? Co robisz więcej przy serwisie okresowym mając te "zła"? Jedyne co możesz zrobić więcej to podłączyć kompa i wypalić DPF, panowie wy rzucacie abecadłem starego diesla a ja mówię o konkretnym silniku i porównuje go z innymi.galakty napisał(a):Ty tak serio? W dieslu z 2005 nie masz nawet DPF, stare tanie wtryski, często turbo bez geometrii, generalnie pancerne jednostki.
Kao napisał(a):które to te diesle bez ekologii z lat 2005 2010 hmm?
Czekam na tą długą listę
Może uda się znaleźć kilka małych pierdków najbardziej z Azji

szybki napisał(a):I tak jak kiedyś jeszcze ktoś mógł by zemną polemizować tak już teraz nie ma o czym gadać. Nie uwierzę w żadnego diesla od czasu Adblue który w jakikolwiek sposób rekompensuje w jeździe swoje potrzeby $$$ i nerwy które organizuje swoim właścicielom.

galakty napisał(a):Dziś takie TSI pali tak malutko, że nie wiem po co diesla brać.

hoderi145 napisał(a):Niestety jest też podobnie skomplikowane.