Po jakim czasie najlepiej sprzedać/zamienić 'nowe' auto?

10 Kwi 2013, 15:33

Witam,
Nie tak dawno temu wzbogaciłem się o nowe auto. Po długich i b.ciężkich poszukiwaniach wreszcie je kupiłem. Niestety, powoli coraz to bardziej zaczynam odczuwać, że jest to zły wybór. Przykro mi jest to pisać, bo autko jest fajne, daje sporo radości z jazdy. Mocny i ekonomiczny zarazem silnik, czy też b.dobre właściwości jezdne mi w nim bardzo odpowiadają. Po prostu nie jest to auto dla mnie (jest małe i mało wygodne). Coraz bardziej żałuję, że nie zdecydowałem się na np. używanego Saaba 9-3 2.8 V6, czy nawet słabszych, ale większych sedanów: avensisa, czy insignii lub mondeo.
Pomińmy teraz wszystko i przejdę do sedna sprawy: otóż od jakiegoś czasu zastanawiam się nad jego sprzedażą np. po 2 latach? Wiem, że nie jest to opłacalne, ale to moja wina, że na nic innego i nowego (priorytet mocny silnik) nie było mnie stać. Jak uważacie, kiedy najlepiej jest sprzedać (czy też wymienić na inny w salonie) 'nowy' samochód? Po 2-3 latach, czy bardziej 4-5, czy może po ok. roku? Z dnia na dzień coraz bardziej dręczy mnie to pytanie.

Wszystkich przestrzegam: dokonujcie dobrych wyborów! Żeby później nie żałować, jak ja.
hwxb5
Nowicjusz

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nie mam

12 Kwi 2013, 13:59

Tak z ciekawości - co to za samochód?
rafaello80
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 10 05 2005
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: FSO Polonez Caro
Silnik: 1.6 GSi 84 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyższe ubezpieczenie OC, podwyżki dla kierowców
    Drastyczna podwyżka ubezpieczeń OC jaka miała miejsce w ostatnim czasie to bardzo mocny cios wymierzony w kierowców którzy płacą i tak już wysokie składki obowiązkowego ubezpieczenia za swoje samochody. Cena ...