Podnoszenie auta zawieszenie hydrauliczne

26 Lip 2010, 23:26

Witam nie wiedziałem gdzie to na pisać . Do rzeczy .

Widziałem na youtube takie coś

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UNX_wiGcJzQ[/youtube]

Jest to podnoszenie meleksa hydraulicznie za pomocom kompresora .
Chciałbym coś zrobić takiego w aucie. Że jest panel opuszczania i dźwigania do góry. Obniżania tak do 10cm a podwyższania do 20 cm. W aucie mamy panel z 2 przyciskami góra dół , w bagażniku mamy kompresor a koło amortyzatorów nie wiem co to (siłowniki czy jakieś poduszki powietrzne) nie wiem co tam jest takiego że dźwiga auto. Chciał bym to zrobić do mojego golfa IV Ponieważ mamy nierówne drogi mam domek koło lasu i dla tuningu . Na nie równej drodze bym sobie auto podwyższał a na drodze obniżał. I teraz pytanie co trzeba kupić żeby takie coś zrobić i czy to jest wykonalne ?
Na pewno trzeba kupić
-jakiś kompresor
-coś co musi podwyższać i obniżać auto
-panel góra dół
- z kompresora kable do akumulatora
-przewody do tego urządzenia co będzie podnosiło auto
-zawory żeby nabijało i opuszczało powierzę
coś jeszcze ??
Robił takie coś już ktoś , jaki to koszt ?

I jeszcze jedno kiedyś koło mnie jechał taki gość nie wiem jakim autem ale przy zmianie biegów był taki fajny odgłos spuszczania powietrza tra to ok 2 s 1 sss 2 sss 3 sss 4 sss 5 sss przy zmianie biegów

Proszę o odpowiedz i wyrozumiałość to pierwszy mój taki temat POZDRAWIAM
Ostatnio edytowany przez matrix1441, 26 Lip 2010, 23:49, edytowano w sumie 1 raz
matrix1441
Nowicjusz

Miejscowość: Krosno

27 Lip 2010, 08:02

nie hydrauliczne a pneumatyczne :wink: hydrauliczne potrafi rozerwać golfa w kawałki :mrgreen:
druda sprawa czy chcesz tym autem legalnie jeździć i dostać jakikolwiek przegląd :wink:

tego typu systemy są montowane w dostawczakach i terenówkach (przykładowo RR P38, RAM) nie jest to tania sprawa...
sprawa ogólnie nie jest tak prosta jak się wydaje, większośc dostępnych kompresorów, miechów i tym podobnych rzeczy to części do dostawczaków (montowane w celu odciążenia zawieszenia przy ciężkich ładunkach)w osobówce jest o wiele mniej miejsca niż w terenówce czy samochodzie dostawczym, raczej nie obejdzie się bez cięcia :???:

poszukaj na forum lowrider :wink:

to psss to zawór upustowy turbiny
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tramwaj w ruchu drogowym
    Działania na rzecz poprawy komunikacji dotykają różnych środków transportu. W ostatnich latach do łask wraca transport tramwajowy. Przez wiele lat przesunięty na drugi plan, teraz jest mocno rozbudowywany. Tramwaj, ...