REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych

fodan34 napisał(a):zastanawiałem się czy jest tutaj jakiś post o polecanych autach w danych przedziałach cenowych, żeby nie rozpisywać się w nowych wątkach?
fodan34 napisał(a):Szukam nowego samochodu(benzyna/lpg, kompakt, automat/ręczny z 6 biegiem/nadbiegiem, do 30/35k)

franccc napisał(a):Po pierwsze nikt by do tego nie zaglądał.
franccc napisał(a):Jeśli na tym wymagania się kończą

fodan34 napisał(a):. A tutaj to ręczna czy też z automatem by się dało znaleźć w sensownym stanie? Czy w ogóle lepiej tutaj nie patrzyć na automat?

fodan34 napisał(a):Samochody do 10/20/30/50/70 tys:
I)Benzyny
1. Samochód A
Szacunkowa cena:
Polecane jednostki silnikowe i skrzynie biegów:
Zalety:
Wady:
2. Samochód B
II)Diesle
III)Hybrydy

galakty napisał(a):Jeden tu poleca Aurisa, drugi Golfa w TSI - kto ma rację?

franccc napisał(a):musiałbyś zejść na pierwszą generację aurisa
szybki napisał(a):Jak Ty sobie to wyobrażasz ?
2025r sytuacja zmienia się na tyle że w 27r.wszystkie te sugestie będzie można włożyć do śmietnika.
.galakty napisał(a):No i dochodzi do tego fakt że ktoś musiałby zdecydować co jest polecane. Jeden tu poleca Aurisa, drugi Golfa w TSI - kto ma rację?

szybki napisał(a):Potem wychodzą kwiatki jak się poleca audi A6 C6 w allroad 3,0tdi do 30k.pln. osobie która nigdy nic nie miała wspólnego z premium niemieckim, nigdy takiego czegoś nie serwisowała a po prostu tak sobie strzeliła bo ktoś ją przewiózł
No to CI mogę powiedzieć że na tym forum jest tzw ból tylnej części ciała i aut niemieckich nie wolno polecać i kupować, zgasisz magiczny przycisk krzyżyka i wtedy już inaczej to wygląda, poza tym forum czyli tutaj żadnego BMW, Audi, VW, Mercedesa itd...fodan34 napisał(a):No tutaj to bardziej chodziło mi, żeby tworzyli moderatorzy/admini lub jacyś ewentualnie zaufani użytkownicy ze sporym doświadczeniem na tym forum. Nie jakiś pierwszy, lepszy któremu coś się ubzdura. Chyba, że wśród moderatorów/adminów u Was także panują takie rozbieżności

Bartolekk napisał(a):Ciekawe.. czyli jak chce skoczyć na spadochronie to najpierw muszę poskakać z dachu budynku albo na główkę na pływalni..
no i jestem ciekaw jakie to ma znaczenie czy to jest premium niemieckie, chińskie czy afrykańskie. Samochód w dieslu działa jak każdy inny.
Bartolekk napisał(a):No to CI mogę powiedzieć że na tym forum jest tzw ból tylnej części ciała i aut niemieckich nie wolno polecać i kupować, zgasisz magiczny przycisk krzyżyka i wtedy już inaczej to wygląda, poza tym forum czyli tutaj żadnego BMW, Audi, VW, Mercedesa itd...

fodan34 napisał(a):Ten już faktycznie mniej mi się podoba. Czyli dla II tylko manual. A czy są jakieś alternatywy w tym budżecie, najlepiej z automatem?
Przeglądając otomoto widać sporo Opli Astra J 1.4 z 140km, nissan qashqai, alfa romeo giuletta, ford focus. Trafia się czasami też jakaś Kia Ceed 1.6 135km, Mazda i Volvo c30.

Bartolekk napisał(a):no i z tym doświadczeniem na forum to mnie rozśmieszyłeś, jak wejdziesz na forum prawne i posiedzisz tam 8 lat to nagle sędzią SO nie zostaniesz niestety
franccc napisał(a):Postawmy sprawę jasno. Jeśli chcesz samochód z automatem to pod względem bezawaryjności, trwałości i bezproblemowości hybrydowa toyota będzie lata świetlne przed resztą.
franccc napisał(a):choć szczerze mówiąc modele które wymieniasz nic ciekawszego od toyoty sobą nie prezentują

fodan34 napisał(a):ale przydałoby się 3 lub 4 do wyboru

franccc napisał(a):To określ jakieś kryteria