Pomoc w wyborze, sprecyzowane kryteria.

24 Sty 2026, 09:19

Witam forumowicze! Jeżdżę od 5 lat kupioną w super stanie E60 525d 177km kopniętą na około 220, odpukać nic się jeszcze nie dzieje strasznego, chociaż wiadomo, swoje już zostało włożone. Z racji przeprowadzki do miasta i codziennego wkurwu przy ostatnich opadach, stwierdziłem, że to ostatni samochód z napędem na tył :) Spalanie w mieście duże, napęd nie pozwala jak czlowiek wyjechac nawet z parkingu. Będę szukał czegoś o podobnych gabarytach, tzn. nie większe niz e60 i nie mniejsze niz audi a3, mam z reguły pełny bagażnik materiałów narzędzi itd, gaz albo hybryda, nie widzę innej opcji, e60 idzie na otomoto dopóki nie złapały jej bolączki wieku starczego, a od nowego samochodu wymagałbym braku takich bolączek więc możliwie jak najmłodszy. Byłbym wdzięczny za wszelkie możliwe porady jakichś sensownych, bezawaryjnych modeli, mogą być też "premium" ale raczej zalezałoby mi juz teraz na bezawaryjnosci i stosunkowo niskim spalaniu. Budzet 50-60 k, pozdrawiam i dziekuje za rady.
BusBus
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Magazyny energii z baterii samochodowych
    Toyota i Chubu Electric Power zawarły porozumienie w sprawie wspólnej budowy systemu magazynowania energii Storage Battery System na przemysłową skalę. Zostaną w nim powtórnie wykorzystane akumulatory z samochodów ...