POSZUKUJE DOBREGO BLACHARZA I LAKIERNIKA -RADOM I OKOLICE

08 Lut 2010, 10:25

Witam
Mam pytanie jak w temacie,mianowicie czy znacie może dobrego blacharza i lakiernika w Radomiu? Przybliże swoją sytuacje może ktoś z Was będzie miał jakąś rade, bo to pierwsza i mam nadzieje ostatnia taka sytuacja ,dlatego nie do końca jestem zorientowany.
Wczoraj po południu mialem stłuczke pomijając fakt ze wymusiłem pierwszeństwo i że moja wina to samochód jak na mój gust nie wygląda rewelacyjnie.Mam 3 drzwiowego golfa 4.Dostałem w lewy bok na wysokości tylnych drzwi których niestety nie ma/bo bym je poprostu wymienił/ i lekko w przednie drzwi /zamykają sie i otwierają normalnie/.Znajomi którzy przyszli mi "pokibicować" stwierdzili że nie jest źle i da sie to zrobić.Mi natomiast pęka serce bo kupiłem golfika nie bitego sprawdzonego i sporo czasu poświeciłem zeby znaleźć dobry egzemplarz.W ogóle przez tą zime mam wrażenie że cały czas mam niefarta.Wczesniej mialem włamanie.Na szczescie gość zrobił to w delikatny sposób i wyjoł tylko sztyft zamka który znalazłem na siedzeniu.Pewnie chcial ukraść radio ale jakimś trafem zabrałem panel ze sobą a nie schowałem w schowku dlatego tył też zostawił.Dobra do rzeczy...Zgłosiłem włam Compensie domyślałem sie ze to sie nie opłaci.Bo małą szkode pokrywają od 5 stówek a zamek wycenili na jakies 150zł.Teraz czyli jutro rano mam zamiar jechac i zgłosić kolizje.Na szczescie mam AC wiem ze pojadą mi po zniżkach dlatego wszystko mi jedno gdzie będe go robił.Chce zeby wyglądał jak najlepiej.
Moje pytanie brzmi czy w takiej sytuacji skoro mam AC oddać go do autoryzowanego serwisu VW?Czy do jakiegoś dobrego blacharza?Znacie kogoś takiego?Słyszałem że dobry blacharz jest gdzieś w Milejowicach./Interesuje mnie Radom i okolice/
I przy okazji chcialbym zapytać czy macie jakiś pomysł jak "podpiąć" zepsuty zamek pod tą naprawe po kolizji.Wczesniej go nie naprawialem bo mi sie to nie opłacało moze teraz jest dobry moment co o tym myślicie.Jak rozmawiać z gościem od wyceny i co powiedzieć? Macie jakiś pomysł?Prosze o pomoc jak najszybciej to możliwe.Jutro biore dzień wolny specjalnie po to zeby załatwić wszystkie formalnosci i wstawić samochód do warszatatu.
Pozdrawiam
michaszz
Nowicjusz

Miejscowość: Radom