Potrzebuje pomocy przy zakupie! Bmw e60

13 Maj 2013, 00:25

witam potrzebuje pomocy osoby,ktora interesuje sie marka Bmw i jest mi w stanie odpowidziec na kilka pytan. mam dylemat pomiedzy dwoma autami. pierwsze jest na terenie niemiec. autka jeszcze nie widzialem ,jest do sprowadzenia. wyglada wizualnie bardzo dobrze,a co chyba najwazniejsze jest ksiazka serwisowa.nie wiem tylko co sadzic o malej nawigacji w tym aucie ,czy jest jakas roznica pomiedzy wieksza wersja. drugie auto znajduje sie na terenie kraju ,bylem je obejrze,niestety okazalo sie cale malowane,kolega ktory pomagal mi przy ogledzinach twierdzi ze wszystkie elementy karoserii sa nienaruszone . auto sprowadzono z Francji, brak ksiazki serisowe. podesle linki, bylbym mega wdzieczny jesli moglby sie ktos wypowiedziec.

[link do mobile.de wygasł]

drugie autko ;
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
matteo23
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 02 2006
Auto: audi
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

13 Maj 2013, 00:57

Cześć.

Powiedz mi czy istnieje opcja żebyś wyciągnął od nich VIN samochodu? Najlepiej jakby obaj sprzedawcy zrobili dokładne zdjęcie tabliczki znamionowej (nie że sobie napiszą i wyślą, a potem jeśli w szczęściu że wszystko super będziesz w ogóle pamiętał o sprawdzeniu czy Ci wysłał prawdziwy VIN typ Ci powie: ojej no bo małe literki, pomyliłem się o parę znaków). Ja mam drobne wątpliwości jeśli mam być szczery, głównie do tego z Francji...

Niech właściciel tej z Niemiec zrobi drugie zdjęcie lewej strony z tego samego kąta (od tyłu) i tym razem domknie drzwi, a jeśli są wg. niego domknięte to możesz ją sobie od razu podarować...

A ta z Francji...

Ja myślę że jest po czołówce.

Ale nigdy, nigdy, nigdy nie powiem Ci ze zdjęć nic na więcej niż 60%. Niech wyślą ten VIN. Tylko tak jak pisałem i pokaż te fotki. Jaki masz budżet? Czemu szukasz zza granicy? Mam być szczery? Jeśli masz wystarczający budżet to zawsze szukaj E60 krajowych (zarejestrowanych w Polsce, od pierwszego właściciela, bezwypadkowych i serwisowanych w ASO. Jest ich naprawdę dużo, jest w czym szukać). Kupując tak samochód jest dużo większa szansa, że trafisz na "czarną owce" niż u Nas na allegro...

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

13 Maj 2013, 10:26

We Francji czesto jest tak, ze ludzie malują auto zaraz po zakupie lakierem bezbarwnym dla lepszego zabezpieczenia i połysku. Tak mi powiedział pracownik aso renault gdy sprawdzaliśmy lagune z podobobna dodatkowa warstwą lakieru.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

13 Maj 2013, 18:31

Wlasnie dzisiaj otrzymalem numery VIN samochodow. Jutro chce wszystko sprawdzic,bo dzisiaj juz nie dam rady. Szukam generalnie caly czas konkretnie tego auta w wersji m-pakiej(wewnetrzny i zewnetrzny). Budzet jaki chcesz przeznaczyc to 40-48tys(z akcyza) bez rejestracji itp. Te dwa egzemplarze jedynie przykuly moja uwage. Bmw z Francji wizualnie wyglada naprawde dobrze, martwi mnie jedynie brak ksiazki serwisowej,,, praktycznie nie znamy przeszlosci auta. Zobaczymy co sprawdze po tym VINIE. TAk na dobra sprawe ksiazke serwisowa mozna bez wiekszych problemow wyrobic. mialem stycznosc kiedys z handlarzem ,ktory za niewielkie pieniazki byl w stanie to zrobic. BMW z Niemiec jest tez w gorszej wersji wyposazenia ..brak duzej navi,slabszy silnik, skora laczona... troche to mnie boli. // Musze chyba zabrac jeszcze jakiegos mechanika z prawdziwego zdarzenia zeby ojbejrzal Bmw z Francji. JA ogldajac to auto naprawde szczegolowo z (elementy blacharskie,uszczelki ,laczenia ,sruby,,,nie zauwazylem zeby cos bylo odkrecane zmieniane,,,wszystkie szczeliny w drzwiach,masce sa idealnie rowne, sruby fabryczne.
matteo23
Nowicjusz

13 Maj 2013, 21:01

matteo23 napisał(a):TAk na dobra sprawe ksiazke serwisowa mozna bez wiekszych problemow wyrobic. mialem stycznosc kiedys z handlarzem ,ktory za niewielkie pieniazki byl w stanie to zrobic.

To prawda. Tak samo jest z tabliczkami VIN. Ale nigdy nie mamy 100000% pewności. I to nie dotyczy tylko BMW ale wszystkich marek. Ogarnięcie tego jest bardzo proste. Co więcej legalne, tylko nie można ich identyfikować (przyczepiać) do własnego pojazdu - to jest już nielegalne.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

14 Maj 2013, 18:31

Sprawdzilem dzisiaj VIN samochodu ,ktory zostal sprowadzony z Francji.. Auto zostalo wyprodukowane w Hiszpani. Nie wiem co mam myslec na temat tego auta.
matteo23
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Klasyki Audi na Goodwood Festival of Speed
    Na linii startowej tegorocznego Goodwood Festival of Speed, który w dniach od 4 do 7 lipca odbędzie się w południowej Anglii, Audi Tradition wystawi trzy historyczne samochody. Do angielskiej Mekki miłośników ...

14 Maj 2013, 23:07

matteo23 napisał(a):Sprawdzilem dzisiaj VIN samochodu ,ktory zostal sprowadzony z Francji.. Auto zostalo wyprodukowane w Hiszpani. Nie wiem co mam myslec na temat tego auta.

Akurat to, że samochód został wyprodukowany w Hiszpanii to nic złego. A powiedz mi jak z resztą VIN'u? Sprawdzałeś?
Vermin
Stały forumowicz