Problem z odpaleniem benzyny

24 Sty 2010, 11:04

Witam, dzisiaj skubaniec nie chce mi odpalić temp -21 C. Kręci ale nie chce załapać. Pytanie pewnie zamarzło paliwo (mam zamontowany gaz nie wiem czy ma to wpływ II generacji) odpalam na benzynie. Czy próby zapalania na zapych coś moga pomóc czy tylko zaszkodzić?
Będę wdzięczny za szybka odpowiedź!!!
rubikos
Nowicjusz

• 24 Sty 2010, 11:56

rubikos napisał(a):Pytanie pewnie zamarzło paliwo
    Paliwo (benzyna) nie zamarza przy -20 st tylko przy -140st. i niższej. Nie pali bo masz na pewno osprzęt silnika w kiepskim stanie tzn. układ zapłonowy lub paliwowy.
    Ostatnio edytowany przez krikus, 24 Sty 2010, 12:09, edytowano w sumie 1 raz
    krikus
    fs...VIP
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
    Auto: Opel Vectra C 1.8

24 Sty 2010, 12:07

ja miałem to samo tylko, że wczoraj. Podejrzenie padło na "chrzczone" paliwo. Skąd takie przypuszczenie? Sąsiad tankuje na tej samej stacji co ja i też nie udało mu się odpalić, a posiada nowsze autko w dużo lepszym stanie.
    Brynio
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Kalisza
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Opel Astra f kombi
    Silnik: x14nz 60KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1998

24 Sty 2010, 12:11

No chyba ze faktycznie jest gdzieś woda w paliwie, to już inna sprawa. Wtedy blokuje sie układ paliwowy poprzez zakrzepy wody :sad:
    krikus
    fs...VIP
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
    Auto: Opel Vectra C 1.8

24 Sty 2010, 14:39

krikus napisał(a):No chyba ze faktycznie jest gdzieś woda w paliwie, to już inna sprawa. Wtedy blokuje sie układ paliwowy poprzez zakrzepy wody :sad:

Można spróbowac takie auto zaciągnąć - może coś sie zepsuc czy sa jakies szanse na odpalenie przy zamarznietym paliwie?
    rubikos
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Muzeum SKODY w Czechach obok fabryki w Mladá Boleslav
      SKODA zaprezentowała nową koncepcję swojego muzeum, które powstanie tuż obok głównej fabryki producenta w Mladá Boleslav w Czechach. Zmiany mają na celu przybliżenie zwiedzającym historii marki od początków ...