Problem z uzyskaniem prędkości Master 2.8dTI

21 Paź 2010, 13:03

Witam Posiadam autko jak w opisie Renault Master 2.8dTI, skrzynia 5 biegowa 2000r. Pytanie kieruje do wszystkich użytkowników tego modelu. Jaką prędkość max można osiągnąć tym autkiem przy średnim załadunku ok 1t. U mnie to tylko ok 110 km/h. Może to wina zapłonu albo wtrysków?
Badbit
Początkujący

21 Paź 2010, 15:00

Tego przynajmniej ja ci nie powiem,nie znam osiągów tego auta.Myślę jednak,że to rzeczywiście słabo.Pierwsze musisz wyeliminować podejrzenia najprostsze.Opory toczenia(czy ,któryś klocek nie trze cały czas,wystarczy lekko i osiągi znacznie spadają),potem filtr paliwa,filtr powietrza,na końcu pierwsze zajmujesz się wtryskiwaczami,tak oczywiście gdy słabiej rozpylają paliwo osiągi ,idą w dół ,na koniec skrzynia biegów (olej,stan sprzęgła,docisk)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

21 Paź 2010, 17:32

Kilka dni temu ze znajomym jechaliśmy obwodnicą z Gdańska do Gdyni. Master dał sie rozbujać do 120km/h, czyli podobnie :smile:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, kontroluj ciśnienie w oponach!
    Jedna trzecia kierowców nie wie ile wynosi prawidłowe ciśnienie w oponach ich samochodów (można je sprawdzić na specjalnej naklejce która powinna być w schowku lub na słupku od strony kierowcy), a nawet ...