Problemy z pracą silnika jak jest rozgrzany, gaśnie itp.

06 Gru 2017, 12:10

Witam od paru dni mam problem z moim Audi A3 1.6 SR. Mianowicie problem polega na tym że gdy silnik jest zimny chodzi bez problemu ma moc pali od jednego obrotu silnikiem, problem pojawia się gdy silnik się rozgrzeje do 90° i gaśnie, gdy próbuje odpalić go ponownie odpala na sekunde nie trzyma obrotów i gaśnie jeżeli trzymam delikatnie gaz to faluje na obrotach 1500/2000 czasami potrafi strzelić z wydechu albo zaczyna kopcić. Może tutaj ktoś mi podpowie, z góry dziękuje
Lisiooor
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 10 1999
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Audi A3
Silnik: 1.6 SR
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

06 Gru 2017, 13:36

Trzeba zajrzeć do świec i zobaczyć w jakim są stanie, następnie sprawdzić kablem WN i ich podłączenie do cewki i świec. Można sprawdzić czy nie mają przebić.
Kiedy ostatnio miałeś wymieniane te części?

Dalej trzeba zajrzeć do przepływomierza i zobaczyć jak mocno jest brudny tak samo z przepustnicą. Warto wyczyścić i zrobić adaptację. U ciebie silnik krokowy jest zintegrowany z przepustnica która reguluje obroty na biegu jałowym.

Rozumiem, że to jest benzyna bez gazu?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

06 Gru 2017, 15:06

Silnik bez gazu, swiece przewody i cewka nowe nawet 10km na nich nie zrobiłem :/
Lisiooor
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 10 1999
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Audi A3
Silnik: 1.6 SR
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Premiera modelu 3008DKR MAXI
    Peugeot Sport, zespół mający na swoim koncie dwa niedawne zwycięstwa w edycjach 2016 i 2017 legendarnego Rajdu Dakar (edycja tegoroczna odbyła się w styczniu w Ameryce Południowej), przedstawia samochód, który ...