Prosba o ocene , daewoo lanos 1.5 16v

01 Sie 2018, 13:54

Witam ponownie , jako ze ostatnio szukalem samochodu do 7 tys to po głębszym namysle stwierdzilem ze dozbieram przez jakis czas kilkanascie tysiecy i kupie cos lepszego a teraz poszukam czegos taniego i w miare bezawaryjnego , tak sie złożyło ze znajomy wystawil na sprzedaz daewoo lanosa z 2002 roku z silnikiem 1.5 101 km za 2900zl przebieg 217 k km auto jest z gazem na ktorym juz lata pare lat na zdjeciach wyglada ok ale zeby nie bylo kolorowo to powiedzial ze troche progi zaczynaja rdzewiec i nadkola czego na fotach nie widac , butla wazna do 2025 wg niego nic nie trzeba w nim robic auto gotowe do jazdy , jedyne co mnie przeraza to to ze oc wyjdzie mnie prawie 2 tys ... dlatego ze bedzie to moje pierwsze auto na wlasnosc , czy warto kupic to auto ? Jesli tak to na co jeszcze zwrocic uwage czy ta jednostka jest awaryjna ? Chcialbym zeby pojezdzil jeszcze z 2/3 lata , generalnie jezdzil bede okolo 2k miesiecznie 40 km w dwie strony do pracy i 3 razy w tygodniu 100km w dwie strony na uczelnie
Tutaj macie to auto
[link wygasł]

Ewentualnie jest jeszcze taki po wymianie progow i nadkoli troszke drozszy ale dlugie oplaty
[link do oferty na Olx wygasł]
berbel
Początkujący

Auto: Bmw

01 Sie 2018, 23:04

Strasznie niewyrazne zdjęcia te od Twojego znajomego.. ogólnie za 2900zł ruda to normalna rzecz,ja kupiłem w maju Cordobe za 1800zł,progi miała wymieniana dwa lata temu i ktoś to zrobił z głową (był testowany na lewarku) natomiast nadkola zaczyna już brać i podłoga ma lekki nalot rudej ale tym się zbytnio nie przejmuje (przed zimą planuje zrobić konserwację podwozia a nadkola oleje i założę plastikowe nakładki bo nie planuje długo nią pojeżdzić).
OC dla młodego kierowcy no własnie to spore koszta ale jak masz możliwość to rejestruj na kogoś kto ma zniżki a jak nie masz takiej opcji to szukaj najtańszej opcji (polecam sprawdzić choćby You Can Drive).

Zielony Lanos ładny i co prawda ma długie opłaty ale licz się z tym że będziesz musiał dopłacić różnicę którą Ci wyliczą a często nie jest to mała kwota.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012