Prosze o opinie dotyczacej Skody superb

23 Mar 2010, 20:09

Witam,
jestem zainteresowany tym modelikiem co widac na aukcji...prosze Was o opinie czy warto kupic to autko oraz na co zwrocic uwage przy zakupie, moze jakies najczęstsze wady tego modelu ???

bardzo prosze o pomoc

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
judin
Nowicjusz

23 Mar 2010, 21:29

Poduszka pasażera po wystrzale na 90% do tego nie podoba mi się przebieg (pomnożyć X2)
i spasowanie prawego przodu.

[ Dodano: Wto Mar 23, 2010 20:31 ]
Z resztą tam w Gorlicach jest parę takich prywatnych spółek co drą rozbite auta z zachodu tyle że pojedynczo nie całymi ciężarówami, klepią i sprzedają. Niedawno tam byłem oglądać auto to widziałem jakie przeszczepy robią.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

23 Mar 2010, 23:26

Przygoda przodem i pozatym odpicowany na sprzedaż.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Mar 2010, 23:50

No wlasnie mi tez sie nie podoba ta deska rozdzielcza, wydaje sie ze poduszka wystrzelona...mozna o jeszcze jakos sprawdzic?
miernik lakieru pokazuje ok cale auto, a i silnik dziwnie czyściutki jakby auto z salonu wyjechalo
judin
Nowicjusz

24 Mar 2010, 00:15

Tyle kasy za ośmio letnią skodzinę ?
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk

24 Mar 2010, 00:19

Kris no właśnie...szukam ojcu fajny samochodzik, taki zeby juz mial do konca...na dzien dzisiejszy jezdzi 20 letnim polonezem, az w koncu nazbieral kasy do 30tys zł.

Moze macie jeszcze pomysły co mógłbym mu poszukać, zastanawiam sie jeszcze na oplem astra H (III)

W tym przypadku mialby astre z 2005 roku za 30 tys zl - sam nie wiem...
judin
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2019 - Odjazdowy weekend z motoryzacją
    Ryk silników, pisk opon, błysk karoserii, nowości prezentowane przez dealerów, zapierające dech w piersi pokazy, goście specjalni oraz najpiękniejsze moto emocje - już 13 i 14 kwietnia w Targach Lublin! Moto ...

24 Mar 2010, 06:55

Peugeot 407 HDI.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

24 Mar 2010, 07:56

Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Mar 2010, 10:49

Panie barol i stasiowski moglibyscie jeszcze uzasadnic dlaczego to auto mialo przygode przeodem? bo patrzac na deske rozdzielcza to chyba kazda skoda superb ma ten lewy gorny rog jakby podniesiony do gory,- czy jest jeszcze cos innego?
judin
Nowicjusz

24 Mar 2010, 11:42

ja nie wiem jak to wam przeszkadza , ale np mnie nie przeszkadza jeśli auto było delikatnie uderzone . Wiadomo że nie jakiś dzwon złożony z kilku :razz: , auto które ma 8 lat , mogło mieć jakiś wypadek wiadomo to jest pare lat , jeśli było uderzone lekko to bierz i sie nie zastanawiaj . Odnośnie tej poduszki , to dziwnie odstaje , miałem takiego superba i tego nie było , była idealnie spasowana !! Ja nigdy nie kupuje aut uderzonych , jeśli już to biore takie co ma np przerysowany błotnik czy coś tego typu , coś co wystarczy pomalować , bez klepania itp . Ale zanim pomaluje to robię fotki , żebym mógł pokazać klientowi , że auto nie było rozbite tylko przerysowane , wiadomo że bez takiej dokumentacji zdjęciami nikt by mi nie uwierzył .
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

24 Mar 2010, 12:30

barol91 napisał(a):http://otomoto.pl/opel-vectra-c-C11799137.html

Rozumiem ,że to przykłady a nie gotowe oferty bo np. ta Vectra to jest już tak zmordowana życiem ,że jak dla mnie to ona długo nie pociągnie już.Pisze to jako właściciel podobnego samochodu , mój ma 100k i wygląda jak nówka i i ten samochód pomimo , tego ,że może i ma przebieg realny to jest on cofany przynajmniej o połowę.
astro007
Aktywny

24 Mar 2010, 17:05

No poglądowe oferty co można znaleść a co do tego Superba to moim zdaniem kiepsko została spasowana przednia maska (szczeliny) no i jak koledzy wyżej piszą ten airbag pasażera dziwnie złożony.
Barol
Awatar użytkownika

24 Mar 2010, 17:19

ja tam nie widzę żeby była maska źle spasowana, nie sugerujcie się tak zdjęciami. Trzeba jechać i zobaczyć to z bliska a nie sugerować się cieniami na zdjęciu. W tej cenie barol dał lepszą wg. mnie propozycję czyli Golf V, to nowsze auto i bardziej ekonomiczne.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

24 Mar 2010, 17:38

No dokładnie najlepiej jest jechać na miejsce obejrzeć dokładnie co i jak bo często na fotkach auto wygląda pięknie ładnie a w realu to jest tragedia.

[ Dodano: Sro Mar 24, 2010 16:48 ]
astro007 napisał(a):Rozumiem ,że to przykłady a nie gotowe oferty bo np. ta Vectra to jest już tak zmordowana życiem ,że jak dla mnie to ona długo nie pociągnie już.Pisze to jako właściciel podobnego samochodu , mój ma 100k i wygląda jak nówka i i ten samochód pomimo , tego ,że może i ma przebieg realny to jest on cofany przynajmniej o połowę.

Zapomniałem wcześniej napisać,tutaj macie przykład Vectry w której moim zdaniem właściciel dużo nie ukrywa a mógłby ją wkoncu odpicować na glanc i z przebiegiem przynajmniej 150tys.km.
Barol
Awatar użytkownika