Proszę o opinie - ogłoszenie

03 Paź 2015, 09:59

macasm
Nowicjusz

Auto: Renault Clio II

03 Paź 2015, 10:02

Daj sobie spokój, za 12 500 można mieć dużo lepszy samochód niż Astra Classic z korbotronikiem 1.4 16v.. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

03 Paź 2015, 10:05

Wygląda ok tylko wyposażenie takie jakieś ubogie..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Paź 2015, 10:08

Na pewno nie za 12 500 zł, podejrzewam, że wyszłoby dużo mniej ;)

pewnie i bym coś znalazł lepszego ale cierpliwość mi się kończy od oglądania bezwypadkowych szrotów, potrzebuję samochodu do jazdy wokół komina, głównie miasto, przebieg 10.000 rocznie, rodzina 2+1.

tu jest dobry rocznik, klimatyzacja, udokumentowany przebieg, bezwypadkowy, na łańcuszku, części tanie i z tego co wyczytałem to nie ma się tam co psuć

mówisz Koniu, że kiepski silnik? bo jeżeli chodzi o moc to 1.4 mi wystarczy w zupełności...
macasm
Nowicjusz

03 Paź 2015, 10:35

Przecież cena jest podana w ogłoszeniu a jeśli sporo taniej będzie to na 90% będzie to śmietnik..
Skąd jesteś to coś poszukamy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

03 Paź 2015, 10:51

Znajomy od nich kupuje auta i zawsze schodzą z ceny, może za bardzo się rozpędziłem z tym "dużo mniej" ale coś na pewno by urwał ;)

Jestem z Kuj-Pom. ale szukam też w Pomorskim i Wielkopolskim. Szukam czegoś w benzynie, z klimatyzacją, 5 furtek, najlepiej hatchback, ewentualnie z miejscem w bagażniku na wózek, budżet około 13000 zł, takie wozidło do jazdy po mieście i dwa razy w miesiącu poza miasto (60km). Moje typy - Jazz (mało krajowych egzemplarzy, cena), Fusion, Octavia, Civic VII, Focus (rdza?), Mazda 2 (za małe?), Astra II (za małe?)
macasm
Nowicjusz

03 Paź 2015, 11:09

Astra jest tej samej wielkości co Civic czy Focus. Focus 1.6 to dobry wybór, bo źle nie jedzie i nie pali tak dużo. W Octavii nie ma oszczędnego silnika, Honda i Mazda nie są zbyt przestronne. Civic VII jest oszczędny, warto szukać 1.6.
Ossy
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

03 Paź 2015, 11:16

Za 12,5k można kupić po prostu Astre z Niemiec która ma lepsze zabezpieczenie, wnętrze, wyposażenie, mocniejszy silnik, wygłuszenie. Po prostu ta jest droga i tyle.. :ok:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra