REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych

Bo to za duża rozdzielczość do tak małego ekranu. Moim zdaniem telewizor 32" spokojnie można kupić w FHD i będziemy zadowoleni, żeby dostrzec roznieć mając większą rozdzielczość powinniśmy siedzieć blisko jak przy monitorze, a przecież TV nie oglądamy z metra, a najczęściej z dwóch lub trzech. Pozostaje jeszcze kwestia nadawanego programu w większej rozdzielczości niż FHD, a z tym nie jest u nas najlepiej no chyba że oglądamy jakieś platformy streamingowe.Redakcja napisał(a):Przykładowo, nie kupimy 32-calowego telewizora 4K.

kalas napisał(a):mój wybór to Xiaomi Mi TV P1 32
Jest to budżetowy model, który będzie odpowiedni do umieszczenia w małym salonie lub kuchni. Ekran jest wystarczająco jasny i zapewnia dobre nasycenie kolorów. A częstotliwość odświeżania 60 Hz zapewnia wyrazistość ruchomych scen. Obudowa wykonana jest z wytrzymałego tworzywa sztucznego w kolorze czarnym. Ramki wokół wyświetlacza są cienkie i prawie niewidoczne. Kąt widzenia jest duży - 178 stopni, więc nawet patrząc na ekran z boku, kolory nie wyblakną.
Dźwięk odtwarzany jest przez dwa głośniki umieszczone po obu stronach telewizora, ale o mocy zaledwie 5 W każdy. Oznacza to, że w przypadku dużego hałasu, np. pracujących urządzeń AGD, rezerwa dźwięku może być niewystarczająca. Model posiada jednak obsługę Dolby Digital.
Telewizory od Xiaomi działają w oparciu o system Android. Oprócz techniki Smart TV 32 cale obsługuje Asystenta Google, za pomocą którego można obsługiwać technikę tak wygodnie, jak to możliwe. A system PatchWall wybierze zalecane treści na podstawie preferencji właściciela. Wszystkie niezbędne złącza i porty do podłączenia innych gadżetów i nośników zewnętrznych znajdują się na lewym panelu bocznym. Dostępny jest dostęp do Internetu przez Wi-Fi lub kabel.
Zalety modelu:
jasny obraz;
sterowanie głosowe;
przyjazny dla użytkownika interfejs;
przystępna cena.
Wady Xiaomi Mi TV P1:
słaby dźwięk;
nie nadaje się do telewizji naziemnej.