Renault Laguna 1 1998 brak świateł mijania

15 Lip 2026, 10:13

Witam, wczoraj zauważyłam że światła mijania w lagunie nie działają, wymieniłam żarówki, nadal to samo. Zmieniłam na ledowe to przepaliło bezpieczniki pod kierownicą. Nie ma kontrolki od świateł mijania, długie są, postojowe, przeciwmgielne i kierunkowskazy tez są. Manetka przekazuje prąd, mierzyłam na wtyczce, jednak dalej w skrzynce już tego prądu nie ma. Sprawdze jeszcze przekazniki pod maską, ale obstawiam tą płytke. Nic nie jest osmolone nigdzie. Padła płytka w skrzynce?
Pozdrawiam
deswaq
Nowicjusz

• 15 Lip 2026, 14:14

Sprawdź na wejściu przed bezpiecznikami czybtam masz prąd.
    Moskito
    Aktywny

Zdjęcia: 17

15 Lip 2026, 19:25

napotkałam brak masy z lewego reflektora. Przekaźnik pstryka jak go zepne na krótko w kostce, ale swiatło nie swieci. Prąd już dzisiaj poprowadziłam bypassem z akumulatora, przez osobny bezpiecznik i do przełącznika, ale nadal zero efektu. Nie mam pojęcia gdzie szukać dalej. Nie wiem już czy to płytka, czy manetka, czy jeszcze coś innego. Może da rade zrobić obejście do reflektorów pomijając płytke?
    deswaq
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX 450h - duży luksusowy SUV
      RX 450h to duży luksusowy SUV o długości 4,89 m z napędem hybrydowym o mocy 313 KM, który przyspiesza do setki w 7,7 s. Zużycie paliwa wg WLTP wynosi od 7,6 l/100 KM. Testerzy Consumer Reports uzyskali średni wynik ...