Renault Thalia 1.4 75km 2003r spadajace obroty, pomocy

18 Kwi 2014, 14:33

Witam wszystkich. Proszę o pomoc. W mojej Thali spadają obroty silnika, dzieje się to tylko gdy auto stoi. I nie ważne czy ciepły czy zimny silnik, zatrzymuje się i obroty spadają do 500 i przez jakieś 2 minutki tak się utrzymuje, jak by miał zgasnąć potem samoczynnie podnoszą się do ok1200 na moment i spadają na 1000 i chodzi normalnie. Nie ważne też czy jest na biegu czy luzie. Podczas jazdy nic się nie dzieje. Wymienione zostały kable, świece i cewka co nic nie zmieniło. Dodam że nie mam katalizatora, ale mechanik powiedział że to nie ma nic wspólnego. Pomocy. Z góry dzięki.
20marek
Nowicjusz

Auto: Opel Astra F Sedan
Silnik: 1.4i
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1998
  • 19 Kwi 2014, 00:20

W takim przypadku zaczyna się od silniczka krokowego, który to jest odpowiedzialny za poprawną pracę silnika na biegu jałowym. Na początek można spróbować przeczyszczenia.
    kamil638
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mercedes w210
    Silnik: 2.9 td
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1999

19 Kwi 2014, 11:55

Jestem za granica i nie mam zbytnio mozliwosci podjechac na warsztat, czy jest mozliwe przeczyszczenie tego samemu? Jakies wskazowki prosze i dzieki za odpowiedz.
    20marek
    Nowicjusz

Auto: Opel Astra F Sedan
    Silnik: 1.4i
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Rok produkcji: 1998
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda NSX 2015 - druga generacja
      W 2015 roku do gry powróciła Honda NSX, którą można było oglądać na Tokyo Motor Show w wersji produkcyjnej. Druga generacja NSX otrzymała lekkie nadwozie i nowy, montowany wzdłużnie, 3,5-litrowy silnik V6 twin ...