Samochód 35-40 tys. do ewentualnego LPG (4x4?)

02 Sie 2026, 14:20

Dzień dobry.

Niestety moja Honda Accord brała udział w kolizji i chyba jestem zmuszony szukać nowego auta. Nie podjąłem jeszcze decyzji o naprawie bo kosztowo jest średnio opłacalna, ale nie wszystko w życiu musi się opłacać. Bądź co bądź nie znajdę już pewnie auta z tak przyjemnym w jeździe i tak oszczędnym silnikiem wolnossącym.

Jeśli będę zmuszony kupić nowe auto to tak jak w tytule szukam czegoś w budżecie 35-40 tys. zł., najlepiej nadającego się do LPG (robię miesięcznie około 1500 km, 30/70 miasto/trasa). Jakby miało napęd na 4 koła to jeszcze lepiej, zimą miałem czasami problemy z dojechaniem do domu.

Z preferencji nadwoziowych wolałbym jakiegoś sedana, ale rozważę każdą propozycje. Natomiast mocowo przydałoby się pewnie te 150-200 KM.

Nie szukam konkretnych ofert, ale porad w jakim kierunku iść.
W razie czego jestem z okolic Nowego Sącza.

Z góry dziękuję za Waszą pomoc.

PS:
Jestem z okolic Nowego Sącza.
Dean14
Początkujący

Zdjęcia: 3
Auto: -

07 Sie 2026, 11:22

W Twoim budżecie warto rozglądać się za autami z prostymi, wolnossącymi silnikami benzynowymi dobrze współpracującymi z LPG np. Subaru Legacy/Impreza (AWD, choć częściej kombi niż sedan), Toyota Avensis 2.0/2.4, czy starsze Mazdy 6 z silnikami benzynowymi. Jeśli napęd na 4 koła jest priorytetem, Subaru będzie najpewniejszym kierunkiem, a jeśli bardziej liczy się komfort i oszczędność, Toyota i Mazda to rozsądne opcje. Wszystkie mieszczą się w widełkach Manage your credit card account[/url] cenowych i przy odpowiedniej instalacji LPG mogą być ekonomiczne przy Twoim przebiegu.
Ostatnio edytowany przez mike, 07 Sie 2026, 20:10, edytowano w sumie 1 raz
Powód: podejrzany link
anna78smith
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobrać felgi do auta? Poradnik krok po kroku
    Opony i obręcze stanowią kluczowy element układu jezdnego każdego pojazdu mechanicznego. Ich odpowiednie skonfigurowanie wpływa nie tylko na estetykę maszyny, ale przede wszystkim na fizyczne zachowanie pojazdu na drodze ...